In het Junior Belgian Rally Championship wordt op zaterdag 8 april de vierde manche van het seizoen verreden. De TAC Rally is de tweede “Championship” afspraak van het seizoen. Kortom, een erg belangrijke wedstrijd voor de titelkandidaten.

Daarom is het verrassend dat er slechts drie jongeren aan de start komen van deze TAC Rally. Jonas Dewilde, winnaar van de Rally van Haspengouw, wil zijn maximum behouden aan het stuur van de Renault Clio Rally4. Hij start met een gloednieuwe Clio Rally4 ingezet door het Orfys Rally Team. Voor de gelegenheid kreeg zijn Clio ook een nieuwe decoratie.

We mogen een prestigeduel verwachten tussen Dewilde en zijn uitdager Benoit Verlinde, die de officiële kleuren zal verdedigen als titelhouder van de Clio Trophy Belgium. Op de proeven in Tielt en na een goede shakedown, zal Benoit Verlinde wellicht snel het goede gevoel te pakken hebben om voluit te gaan.

De derde jongere die in Tielt wil strijden voor de overwinning is Maxim Decock, sinds dit seizoen genavigeerd door Bert Feys.

RT1
RallyTime animated

Stand Junior BRC: 1. L. Depotter 33 punten; 2. L. Baudet 30; 3. P-M. Brasseur 28; 4. J. Dewilde & T. Heindrichs 25; 6. F. Anderson, A. Duville & B. Verlinde 18; 9. M. Decock 15; 10. L. Dhaene 14; 11. C. Fiasse 12; 12. T. Vronen 8; 13. V. Soupart 6; 14. N. Bruyneel 2

BRC
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X