Wat een hoogdag moest worden voor de Belgische rallysport eindigde in een drama. Tijdens de 17de klassementsproef van de Condroz rally ging de Skoda Fabia R5 van het duo Rary-Henry uit de bocht, vloog over een muurtje en belandde in het publiek. Twee jonge mensen overleefden het niet.

Er was veel volk komen opdagen voor de Condroz rally waardoor veel publiek zones al vroeg op de dag volzet waren. Heel wat mensen namen dan ook plaats langs het parcours. Ook in gevaarlijke en verboden zones. Het groepje dat zich op de plaats van het ongeval bevond, werd meerdere malen gevraagd om zich te verplaatsen. Echter zonder succes.

Vrij snel na het ongeval meldden de organisatoren dat de slachtoffers in een verboden zone stonden. Maar dat wilde het parket van Luik niet bevestigen.  “Er was inderdaad een groep luidruchtige jongeren die al enkele keren aangemaand waren zich te verplaatsen. Maar daar hoorde het koppel niet bij. Zij waren op weg naar een huis waar ze de bewoner van kenden”, klinkt het in een mededeling. De twee tieners lijken dus vooral op de verkeerde plaats op het verkeerde moment te zijn geweest.

VAS
RallyTime animated

BRC
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X