Wat een hoogdag moest worden voor de Belgische rallysport eindigde in een drama. Tijdens de 17de klassementsproef van de Condroz rally ging de Skoda Fabia R5 van het duo Rary-Henry uit de bocht, vloog over een muurtje en belandde in het publiek. Twee jonge mensen overleefden het niet.

Er was veel volk komen opdagen voor de Condroz rally waardoor veel publiek zones al vroeg op de dag volzet waren. Heel wat mensen namen dan ook plaats langs het parcours. Ook in gevaarlijke en verboden zones. Het groepje dat zich op de plaats van het ongeval bevond, werd meerdere malen gevraagd om zich te verplaatsen. Echter zonder succes.

Vrij snel na het ongeval meldden de organisatoren dat de slachtoffers in een verboden zone stonden. Maar dat wilde het parket van Luik niet bevestigen.  “Er was inderdaad een groep luidruchtige jongeren die al enkele keren aangemaand waren zich te verplaatsen. Maar daar hoorde het koppel niet bij. Zij waren op weg naar een huis waar ze de bewoner van kenden”, klinkt het in een mededeling. De twee tieners lijken dus vooral op de verkeerde plaats op het verkeerde moment te zijn geweest.

KAMV
Stannic

KAMV
RT2
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X