Zwarte bladzijde voor de rallysport

Wat een hoogdag moest worden voor de Belgische rallysport eindigde in een drama. Tijdens de 17de klassementsproef van de Condroz rally ging de Skoda Fabia R5 van het duo Rary-Henry uit de bocht, vloog over een muurtje en belandde in het publiek. Twee jonge mensen overleefden het niet.

Er was veel volk komen opdagen voor de Condroz rally waardoor veel publiek zones al vroeg op de dag volzet waren. Heel wat mensen namen dan ook plaats langs het parcours. Ook in gevaarlijke en verboden zones. Het groepje dat zich op de plaats van het ongeval bevond, werd meerdere malen gevraagd om zich te verplaatsen. Echter zonder succes.

Vrij snel na het ongeval meldden de organisatoren dat de slachtoffers in een verboden zone stonden. Maar dat wilde het parket van Luik niet bevestigen.  “Er was inderdaad een groep luidruchtige jongeren die al enkele keren aangemaand waren zich te verplaatsen. Maar daar hoorde het koppel niet bij. Zij waren op weg naar een huis waar ze de bewoner van kenden”, klinkt het in een mededeling. De twee tieners lijken dus vooral op de verkeerde plaats op het verkeerde moment te zijn geweest.