De prestaties van Tom Rensonnet en Loïc Dumont in de East Belgian Rally gingen ook niet ongemerkt voorbij bij Marc Duez, de coach van het RACB National Team. Deze nieuwe overwinning in de Junior-categorie ging samen met een zevende plaats algemeen, en dat op een parcours waar Rensonnet voor het eerst in actie kwam. Het zorgt er voor dat de rijder van de Renault Clio Rally4 zich opnieuw helemaal in de titelstrijd kan mengen.

24 uur na de finish van de East Belgian Rally straalde Tom Rensonnet nog steeds. “Hoe kan het ook anders?”, lachte hij. “Samen met mijn co Loïc heb ik de indruk dat we een zo goed als perfecte rally hebben gereden. Van de elf chronoritten die we effectief hebben afgewerkt zetten we tien keer de snelste tijd van alle Juniors neer. Ik denk dat we deze zege wel verdienen. En gezien de context smaakt die extra goed.”

Dat is het minste wat kan worden gezegd. Op sportief vlak bleek de achtste manche van het Belgische rallykampioenschap best lastig. Op het parcours in en rond Sankt Vith – wegen die nogal wat uitstekende rallyrijders hebben voortgebracht – stelden de weergoden de zenuwen van de rijders zeer op de proef. “We werden voortdurend geconfronteerd met droge, en dan weer natte wegen. Van bij de start kozen voor een aanvallende bandenkeuze, om zo te proberen zo veel mogelijk scratches in onze categorie te laten optekenen, en zo bonuspunten te scoren.” Een strategie die perfect bleek te werken.

RT2
RT1

“Tom was meesterlijk, van start tot finish”, analyseerde Marc Duez. “Een heel mooie reactie na zijn zware ongeval in de Rallye de Wallonie, na zijn lange revalidatie, en na de Rally van Ieper, waar hij nog niet helemaal op de top van zijn kunnen aan de start stond. In Sankt Vith veroverde hij de zege met heel veel panache, getuige zijn snelste tijd bij de Juniors in de afsluitende proef.”

In het Junior-kampioenschap telt Tom Rensonnet nu 29 punten achterstand op Gilles Pyck, met nog twee wedstrijden te gaan.

RallyTime animated
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X