De prestaties van Tom Rensonnet en Loïc Dumont in de East Belgian Rally gingen ook niet ongemerkt voorbij bij Marc Duez, de coach van het RACB National Team. Deze nieuwe overwinning in de Junior-categorie ging samen met een zevende plaats algemeen, en dat op een parcours waar Rensonnet voor het eerst in actie kwam. Het zorgt er voor dat de rijder van de Renault Clio Rally4 zich opnieuw helemaal in de titelstrijd kan mengen.

24 uur na de finish van de East Belgian Rally straalde Tom Rensonnet nog steeds. “Hoe kan het ook anders?”, lachte hij. “Samen met mijn co Loïc heb ik de indruk dat we een zo goed als perfecte rally hebben gereden. Van de elf chronoritten die we effectief hebben afgewerkt zetten we tien keer de snelste tijd van alle Juniors neer. Ik denk dat we deze zege wel verdienen. En gezien de context smaakt die extra goed.”

RT2
KAMV

Dat is het minste wat kan worden gezegd. Op sportief vlak bleek de achtste manche van het Belgische rallykampioenschap best lastig. Op het parcours in en rond Sankt Vith – wegen die nogal wat uitstekende rallyrijders hebben voortgebracht – stelden de weergoden de zenuwen van de rijders zeer op de proef. “We werden voortdurend geconfronteerd met droge, en dan weer natte wegen. Van bij de start kozen voor een aanvallende bandenkeuze, om zo te proberen zo veel mogelijk scratches in onze categorie te laten optekenen, en zo bonuspunten te scoren.” Een strategie die perfect bleek te werken.

“Tom was meesterlijk, van start tot finish”, analyseerde Marc Duez. “Een heel mooie reactie na zijn zware ongeval in de Rallye de Wallonie, na zijn lange revalidatie, en na de Rally van Ieper, waar hij nog niet helemaal op de top van zijn kunnen aan de start stond. In Sankt Vith veroverde hij de zege met heel veel panache, getuige zijn snelste tijd bij de Juniors in de afsluitende proef.”

In het Junior-kampioenschap telt Tom Rensonnet nu 29 punten achterstand op Gilles Pyck, met nog twee wedstrijden te gaan.

Stannic_animatie
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X