De prestaties van Tom Rensonnet en Loïc Dumont in de East Belgian Rally gingen ook niet ongemerkt voorbij bij Marc Duez, de coach van het RACB National Team. Deze nieuwe overwinning in de Junior-categorie ging samen met een zevende plaats algemeen, en dat op een parcours waar Rensonnet voor het eerst in actie kwam. Het zorgt er voor dat de rijder van de Renault Clio Rally4 zich opnieuw helemaal in de titelstrijd kan mengen.

24 uur na de finish van de East Belgian Rally straalde Tom Rensonnet nog steeds. “Hoe kan het ook anders?”, lachte hij. “Samen met mijn co Loïc heb ik de indruk dat we een zo goed als perfecte rally hebben gereden. Van de elf chronoritten die we effectief hebben afgewerkt zetten we tien keer de snelste tijd van alle Juniors neer. Ik denk dat we deze zege wel verdienen. En gezien de context smaakt die extra goed.”

Dat is het minste wat kan worden gezegd. Op sportief vlak bleek de achtste manche van het Belgische rallykampioenschap best lastig. Op het parcours in en rond Sankt Vith – wegen die nogal wat uitstekende rallyrijders hebben voortgebracht – stelden de weergoden de zenuwen van de rijders zeer op de proef. “We werden voortdurend geconfronteerd met droge, en dan weer natte wegen. Van bij de start kozen voor een aanvallende bandenkeuze, om zo te proberen zo veel mogelijk scratches in onze categorie te laten optekenen, en zo bonuspunten te scoren.” Een strategie die perfect bleek te werken.

RT2
VAS

“Tom was meesterlijk, van start tot finish”, analyseerde Marc Duez. “Een heel mooie reactie na zijn zware ongeval in de Rallye de Wallonie, na zijn lange revalidatie, en na de Rally van Ieper, waar hij nog niet helemaal op de top van zijn kunnen aan de start stond. In Sankt Vith veroverde hij de zege met heel veel panache, getuige zijn snelste tijd bij de Juniors in de afsluitende proef.”

In het Junior-kampioenschap telt Tom Rensonnet nu 29 punten achterstand op Gilles Pyck, met nog twee wedstrijden te gaan.

RT2
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X