De RACB M Cup deelnemers maken zich stilaan op voor de finale manche van het seizoen 2022! Tijdens de East Belgian Rally zal er een stevig duel worden uitgevochten om uit te maken of Franky Boulat of Loic Pirot met de titel huiswaarts zal keren.

Franky Boulat heeft duidelijk de beste papieren in handen, want Loic Pirot moet absoluut winnen om kampioen te worden EN Franky Boulat mag dan niet meer dan 2 punten scoren. In elk ander scenario is de titel voor Franky Boulat. Geen makkelijke opgave voor Loic Pirot, maar niemand is vrij van een stuurfoutje en rally blijft uiteraard een mechanische sport. Om de opdracht van Loic Pirot nog wat ingewikkelder te maken, verschijnen er ook 2 buitenlandse kleppers aan de start: de Duitser Johannes Kessel maakte reeds indruk begin dit seizoen door bij zijn debuut meteen met de overwinning in de South Belgian Rally te gaan lopen. En top of the bill wordt de Nederlander Mats van den Brand, die zijn nieuwste creatie komt testen. Naast de gekende M3 E30’s werd de voorbije maanden immers een M3 E36 met S54 motor klaargestoomd, die door de preparateur zelf aan de tand zal worden gevoeld. Als de wagen geen kinderziektes kent, zal Mats ongetwijfeld meestrijden voor de zege.

Ook Philip Lommers is van de partij. Hij kan geen aanspraak meer maken op de titel maar start met de ambitie om een podiumplaats in de eindrangschikking veilig te stellen. Uittredend kampioen Tom Ceuppens kent de wegen van de East Belgian goed en komt voor niet minder dan een dichte ereplaats. Verder starten er nog een aantal deelnemers die we dit jaar al eerder voor 1 of meerdere manches mochten verwelkomen: Michael Pittilioen en Dany Claesen (beiden met de Compact), Bert Bosmans met de E90, Patrick Lievens met de E30 en Frederik Vandeloock en Frank Baert (beiden met de E46). Sommige van deze gelegenheidspiloten scoorden reeds enkele punten en kunnen mits een goede eindklassering nog een flink stuk stijgen in het kampioenschap. We krijgen tenslotte nog een tweede Nederlandse equipe aan de start, want ook Marius Reeder maakt zijn debuut met zijn BMW E30 als 36e deelnemer in de M Cup.

VAS
RT2

Wordt het Franky Boulat of toch een eerste titel voor Loic Pirot? Het antwoord volgt zaterdagavond 24 september!

BRC
RT1
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X