In het Junior BRC staat dit weekend met de Omloop van Vlaanderen de zevende manche van het kampioenschap op het programma. De klassieker in Roeselare is de tweede “mandatory” wedstrijd op de kalender.

In het Junior BRC mogen zes resultaten ingebracht worden, behaald in 7 genomineerde wedstrijden. En van die zes resultaten moeten minstens drie resultaten behaald zijn in een “mandatory” wedstrijd. Omdat Jonas Dewilde al vier scores behaalde in niet-mandatory wedstrijden, dient zijn minst goede score van 15 punten geschrapt te worden. De Peugeot-rijder uit Staden stond virtueel aan de leiding in het Junior BRC met 106 punten, maar die leidersplaats moet hij aan Gilles Pyck laten met 100 punten.

In Roeselare, vlakbij zijn thuisbasis, kan Dewilde natuurlijk opnieuw een gooi doen naar de leidersplaats, zeker omdat hij in Staden heel wat vertrouwen heeft opgedaan. Deze keer krijgt hij ook binnen de Stellantis Rally Cup weer weerwerk van Junior-kampioen Charles Munster, die er weer bij is met zijn Opel Corsa.

KAMV
RT1

Gilles Pyck en Tom Rensonnet, de twee snelle jongeren met een Renault Clio Rally4, zetten hun onderling duel verder nadat Rensonnet verrassend won in Ieper. In hun klasse kunnen ze zich meten met referenties als Julien Wagner en Marijan Griebel.

Dankzij de Clio Trophy, is het startveld goed gevuld met jongeren in deze Omloop van Vlaanderen. Casper Nielsen, vorig weekend nog indrukwekkend bij zijn debuut met een Rally4 in Kasterlee, wil deze keer Benoit Verlinde het vuur aan de schenen leggen. Andere snelle jongens in de Clio Trophy zijn Nikolay Bruyneel, Lander Dhaene, Pierre-Manuel Brasseur, Thibaut Vandeputte en Camille Mazuin, de jongedame in de kleuren van het RACB National Team.

RT1
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X