De 62ste Omloop van Vlaanderen, de 7de manche van het Kroon-Oil BRC, gaat vrijdagavond van start in Roeselare. Twee weken na de Ypres Rally, staan quasi alle tenoren aan de start van deze tweedaagse klassieker.

De Omloop van Vlaanderen opent vrijdag met een zware openingsdag van 63,15 km, met twee doortochten op de Zilverberg (10,73 km), Rumbeke (8,57 km) en de bekende Zoning (5,44 km). Zaterdag volgen nog 15 klassementsproeven en 143,18 km tegen de klok: Beveren (8,31 km), Houthulst (11,90 km), Passendale (16,91 km) en De Ruiter (6,98 km). Daarmee wordt het totaal op 187,22 km gebracht. De korte proef van De Ruiter vormt de Pirelli Powerstage waar extra punten te verdienen zijn.

Met uitzondering van Ghislain de Mevius en Grégoire Munster, zijn alle tenoren van de partij in Roeselare. Na zijn klinkende overwinning in WRC2 in Ieper, blijft de vraag wie Stéphane Lefebvre dit jaar van de overwinning kan houden in ons land. Lefebvre zit in elk geval in de vorm van zijn leven en de discussies na de finish in Ieper zullen zijn motivatie enkel nog aanscherpen. Toch kan de Fransman mathematisch nog geen kampioen worden, want zelfs al scoort hij de maximale punten, dan nog kan Grégoire Munster hem in de eindafrekening kloppen.

Citroën kan in Roeselare verder rekenen op Maxime Potty, bezig aan een erg regelmatig seizoen, en Cédric De Cecco. De formatie van Skoda wordt aangevoerd door Gino Bux, die twee weken geleden in Ieper de maximale punten scoorde op de Pirelli Powerstage. Ook regerend kampioen Andrian Fernémont is opnieuw van de partij in deze Omloop van Vlaanderen, een van zijn lievelingswedstrijden.

RallyTime animated
BRC

Niels Reynvoet heeft in Ieper veel ritme opgedaan. Hij mikt op een top 5. Dan zal hij zeker moeten afrekenen met de Hyundai i20 N Rally2 van Pieter-Jan Michiel Cracco.

Met zijn Volkswagen Polo GTI is Vincent Verschueren ook een zegekandidaat, zeker na zijn sterk optreden in Ieper. Deze keer heeft hij met Erik Wevers de ideale referentie om zich te meten met een andere top VW Polo GTI. De vroegere Nederlandse kampioen is wereldwijd de verdeler van onderdelen voor de VW Polo R5. Erik Wevers, die de voorbije jaren vooral actief was in de Dakar, stond in 2016 al eens aan de start in de Omloop van Vlaanderen. Maar, zijn hoofddoel is vooral ritme opdoen voor de Hellendoorn Rally, de volgende topwedstrijd van het Nederlands kampioenschap.

Het startveld in Rally2/R5 wordt verder uitgebreid met enkele snelle Ford Fiesta’s, waaronder de wagens van Bert Coene, Nicola Stampaert, Jimmy D’hondt en Johnny Poelmans.

Naast het pk-geweld in de topklasse, valt er nog heel wat spektakel te beleven, met de snelle Porsche 997 GT3 van Andy Lefevere, recent nog winnaar in Staden, en met de deelnemers aan de M-Cup, aangevoerd door Loïc Pirot, Franky Boulat, Kurt Braeckevelt, Philippe Lommers en Thierry Cokelaere.

In de Stellantis Rally Cup is het uitkijken naar een strijd op hoog niveau tussen Marijan Griebel, Julian Wagner, Charles Munster, Jonas Dewilde en Fred Caprasse.

Mooie referenties voor de twee kanshebbers op de Junior-titel bij Renault, Gilles Pyck en Tom Rensonnet. In de Clio Trophy is het verder uitkijken naar de strijd tussen Benoit Verlinde, Casper Nielsen en Lander Dhaene, de streekrijder die vertrouwen tankte in Ieper.

En dat is nog lang niet alles, want PJ Maeyaert en Danny Kerckhof brengen hun snelle BMW’s M3 aan de start, Stefaan Stouf mikt op snelle tijden met zijn Ford Sierra Cosworth, Kurt Boone wil het potentieel van zijn Mitsubishi nog eens tonen en Chris Debyser start in zijn thuisrally nog eens met zijn Porsche.

RT1
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X