Met meer dan 200 rally’s op de teller is Xavier Bouche een van de meest ervaren piloten. En nog is de Condruzien het niet beu. Ook in 2022 zal hij het spektakel verzorgen op de KP’s. Te beginnen met de Haspengouw over een paar dagen… “Graag zou ik meerdere rondes van het BRC-kampioenschap rijden. Ik hoop op 5 of 6 wedstrijden. Het zal vooral afhangen van mijn partners en ook van hoe graag de organisatoren mij aan de start zien staan…

Dit zal zeker het geval zijn in Landen voor de opening van het seizoen 2022. “De organisatoren hadden mij graag aan de start. Ook voor mij is het een bijzondere wedstrijd sinds ik daar in 2005 de titel van Belgisch Kampioen behaalde met de Ford Focus WRC na een geweldig gevecht met een zekere Freddy Loix (Peugeot 206 WRC)…

Maar vandaag, op 54-jarige leeftijd, zijn de ambities van Xavier Bouche niet meer dezelfde… “Het doel is niet om te concurreren met de huidige tenoren van de jonge generatie. Het doel is om plezier te beleven, regelmatig te zijn en punten te scoren tijdens elke ronde waar ik aanwezig zou zijn. En zo de hoop koesteren om misschien mee te strijden voor de titel in de Belgian Rally Master Cup. Een nieuwe wedstrijd gereserveerd voor rijders van 50 jaar en ouder die dit seizoen deelnemen aan het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

RT1
RT2

Xavier zal opnieuw een beroep doen op zijn inmiddels trouwe co-piloot Lorin Jamar en de Skoda Fabia waarmee hij tijdens de vorige Spa Rally te snel moest opgeven. “Het is een Fabia R5 uit 2018-2019. Het is geen EVO, die veel duurder is, maar hij heeft de nieuwste motorontwikkelingen. Een high-performance auto van de SXM-structuur die dit seizoen ook het duo Gino Bux-Nicolas Gilsoul zal ondersteunen. Ik wil echt Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (SXM Compétition) bedanken, die openstonden voor mijn nieuwe project en zich er snel bij aansloten…

Na de Rally van Haspengouw volgend weekend, vinden we het duo Bouche-Jamar terug in de South Belgian Rally in maart en waarschijnlijk eind april in de Rally van Wallonië. Voor de rest is het nog wat vroeg…
Om de eerdergenoemde redenen, en dus afhankelijk van meerdere parameters, zullen keuzes gemaakt worden. Het is waar dat ‘grote’ evenementen zoals de Condroz of Spa verleidelijk zijn. Tielt ook. Evenals Ieper dat opnieuw meetelt voor het WRC. In het WRC rijden blijft een kinderdroom, zoals Monte-Carlo dat in mijn ogen magisch en mythisch blijft… Maar laten we nu al uitkijken naar Landen en ons concentreren op deze eerste afspraak, die een beetje een revanche is na onze uitschakeling in Spa op het einde van vorig seizoen…”.

RallyTime animated
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X