Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship schakelt in oktober een versnelling hoger. Een week na de Rally van Wallonië staat de zesde manche van het Belgisch rallykampioenschap, de Sezoensrally in het Noord-Limburgse Bocholt, op het programma. Een wedstrijd die gekenmerkt wordt door een flinke portie onverhard, met de heel specifieke maaskiezel als ondergrond. De Belgische top is in elk geval present en het belooft opnieuw razend spannend te worden tussen de titelkandidaten.

In laatste instantie haakten Kris Princen, Pieter-Jan Michiel Cracco en Cédric Cherain nog af, maar toch is de affiche bijzonder veelbelovend. Na zijn overwinning in de Rally van Wallonië heeft Adrian Fernémont, de leider in de tussenstand van het Kroon-Oil BRC, beslist om ook in Bocholt te starten met zijn Skoda Fabia. Zo krijgen we een schitterend duel met Ghislain de Mevius, die dit seizoen al twee manches wist te winnen van het Belgisch kampioenschap. En ook Grégoire Munster, de 22-jarige Hyundai-rijder die in de Oostkantons won, komt gemotiveerd aan de start. Drie kleppers die voluit voor de overwinning zullen gaan.

Hetzelfde kan zeker gezegd worden van Vincent Verschueren, die snakt naar een eerste succes met zijn VW Polo GTI. Indien Sébastien Bedoret deze keer van pech gespaard blijft, zal hij zeker mee kunnen doen voor de zege. De Skoda-rijder heeft dringend een goed resultaat nodig, want niemand twijfelt aan de snelheid van de vice-kampioen uit Donstiennes.

KAMV
RallyTime animated

Nicola Stampaert, een voormalig motorcrosser, zal geen schrik hebben van het onverhard met zijn Ford Fiesta. Hetzelfde kunnen we zeggen van Henri Schmelcher, die altijd graag gereden heeft op de maaskiezel. Met de Hyundai heeft hij alvast een topwagen om zich te amuseren. Zich amuseren, dat zal Jimmy D’hondt ook doen met zijn Fiesta.

In GT kijkt iedereen uit naar het duel tussen Gunther Monnens, de streekrijder die als geen ander kan knallen op de maaskiezel, en Patrick Snijers, ook een echte liefhebber van het onverhard. Alleen komt Monnens niet in topvorm aan de start, nadat hij op het werk maandag door zijn knie ging. De derde GT is de Porsche 991 van Johan Dekens.

Naast de Stellantis Rally Cup, met kleppers als Hugo Arellano, Gino Bux, Fred Caprasse, Charles Munster, Jonas Dewilde en Thibaud Mazuin, de leider in het Junior BRC, aan de start, is de Sezoensrally ook de laatste manche van de M Cup. Daarin blijft het ook erg spannend, want Franky Boulat en Tom Ceuppens delen de leidersplaats. Bovendien is het uitkijken hoe snel Loïc Pirot zal zijn op de kiezel. De nieuwkomer in de M Cup maakte dit seizoen al indruk en zijn verleden als motorcrosser kan hem in Bocholt wellicht helpen… Wim Muilwijk, Patrick Diels en Philip Lommers zijn ook kandidaten voor een podiumplaats, dus het wordt spannend in de M Cup.

Voor Jo Muylle en Sandra Vossen wordt het een speciale wedstrijd, want de Clio-rijder rijdt voor de eerste keer samen met zijn vriendin haar thuisrally. Zij maken zich op voor een fijn duel met Xavier Dekeyser en Nele Tassaert.

In het RACB Criterium belooft het vooraan een mooie strijd te worden tussen de BMW’s van Frederik Vandeloock, Johnny Louies, Patrick Schrooten, Nicky Thijs en Wim Soenens, maar het is ook uitkijken naar de tijden van Jesse Monnens, de zoon van Gunther, met een Clio Rally5.

Afspraak zaterdag 16 oktober in de Sezoensrally, waar het spektakel om 8h begint. In totaal staan er 16 klassementsproeven op het programma. Omstreeks 20h30 zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium op het Kerkplein.

BRC
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X