Geslaagde Rally van Staden voor Stefaan Notredame

Het was al twee jaar geleden dat ik nog aan de start stond van een rally. Voeg daar nog de updates aan de wagen toe en een nieuwe co en je begrijpt dat de zenuwen toch wat gespannen stonden voor de Rally van Staden.

Tijdens de verkenningen verliep alles goed met mijn nieuwe copiloot Bjorn Deroo. Op naar de dag van de waarheid.

De eerste ronde was er eentje om snel te vergeten. De remdruk stond niet goed afgesteld. Tijdens de eerste KP hadden we problemen met de intercom en reden we dus zonder nota’s. We beleefden enkele warme momenten maar bereikten toch de service.

Tijdens ronde 2 en ronde 3 ging het steeds beter. Het ritme begon er terug in te komen en ook het vertrouwen in de banden. We reden immers voor het eerst met wedstrijdbanden.

In de 4de ronde wilden we nog een stapje verder gaan. De regenbuien waren echter een spelbreker. Het leggen van full regenbanden was een verkeerde gok. Aankomen om het goede gevoel te behouden was de boodschap. Op deze manier eindigden we ook op de 3de plaats in de Clio 2 Rally Challenge wat mooi meegenomen is.