De openingsmanche van het Junior Belgian Rally Championship werd in de South Belgian Rally gewonnen door favoriet Charles Munster. De jongere broer van tweevoudig Junior-kampioen domineerde de wedstrijd met zijn Opel Corsa Rally4. Echt spannend was de strijd voor de overwinning niet, want Charles Munster reed 12 snelste tijden op 12 klassementsproeven in de South Belgian Rally. De Opel-rijder domineerde de wedstrijd van start tot finish.

“In de Stellantis Rally Cup was het wel een spannende strijd met Fred Caprasse, maar ook dat duel kon ik winnen. Kortom, een prima begin van het seizoen,” lachte Charles, die de snelle klassementsproeven rond Vresse-sur-Semois wel kon waarderen.

RT1
Stannic_animatie

Omdat Jonas Dewilde zich in de openingsronde liet verrassen in een snelle afdaling, ging de tweede plaats naar Thibaud Mazuin, die regelmatig presteerde met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4.
“We hebben de auto pas dinsdag ontvangen en door de turbomotor vergt hij toch een andere manier van rijden. We hebben de wedstrijd verstandig opgebouwd en veel geleerd,” aldus Thibaud Mazuin.

De derde plaats ging naar Matis Kremer, een finalist van het RACB Stuur die in Vresse-sur-Semois met de Opel Adam R2 ex-Romain Delhez aan de start kwam.

Stand na 1/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. Th. Mazuin 18; 3. M. Kremer 15

KAMV
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X