De openingsmanche van het Junior Belgian Rally Championship werd in de South Belgian Rally gewonnen door favoriet Charles Munster. De jongere broer van tweevoudig Junior-kampioen domineerde de wedstrijd met zijn Opel Corsa Rally4. Echt spannend was de strijd voor de overwinning niet, want Charles Munster reed 12 snelste tijden op 12 klassementsproeven in de South Belgian Rally. De Opel-rijder domineerde de wedstrijd van start tot finish.

“In de Stellantis Rally Cup was het wel een spannende strijd met Fred Caprasse, maar ook dat duel kon ik winnen. Kortom, een prima begin van het seizoen,” lachte Charles, die de snelle klassementsproeven rond Vresse-sur-Semois wel kon waarderen.

Omdat Jonas Dewilde zich in de openingsronde liet verrassen in een snelle afdaling, ging de tweede plaats naar Thibaud Mazuin, die regelmatig presteerde met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4.
“We hebben de auto pas dinsdag ontvangen en door de turbomotor vergt hij toch een andere manier van rijden. We hebben de wedstrijd verstandig opgebouwd en veel geleerd,” aldus Thibaud Mazuin.

RT1
KAMV

De derde plaats ging naar Matis Kremer, een finalist van het RACB Stuur die in Vresse-sur-Semois met de Opel Adam R2 ex-Romain Delhez aan de start kwam.

Stand na 1/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. Th. Mazuin 18; 3. M. Kremer 15

RT2
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X