De openingsmanche van het Junior Belgian Rally Championship werd in de South Belgian Rally gewonnen door favoriet Charles Munster. De jongere broer van tweevoudig Junior-kampioen domineerde de wedstrijd met zijn Opel Corsa Rally4. Echt spannend was de strijd voor de overwinning niet, want Charles Munster reed 12 snelste tijden op 12 klassementsproeven in de South Belgian Rally. De Opel-rijder domineerde de wedstrijd van start tot finish.

“In de Stellantis Rally Cup was het wel een spannende strijd met Fred Caprasse, maar ook dat duel kon ik winnen. Kortom, een prima begin van het seizoen,” lachte Charles, die de snelle klassementsproeven rond Vresse-sur-Semois wel kon waarderen.

Omdat Jonas Dewilde zich in de openingsronde liet verrassen in een snelle afdaling, ging de tweede plaats naar Thibaud Mazuin, die regelmatig presteerde met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4.
“We hebben de auto pas dinsdag ontvangen en door de turbomotor vergt hij toch een andere manier van rijden. We hebben de wedstrijd verstandig opgebouwd en veel geleerd,” aldus Thibaud Mazuin.

RT2
VAS

De derde plaats ging naar Matis Kremer, een finalist van het RACB Stuur die in Vresse-sur-Semois met de Opel Adam R2 ex-Romain Delhez aan de start kwam.

Stand na 1/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. Th. Mazuin 18; 3. M. Kremer 15

BRC
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X