De openingsmanche van het Junior Belgian Rally Championship werd in de South Belgian Rally gewonnen door favoriet Charles Munster. De jongere broer van tweevoudig Junior-kampioen domineerde de wedstrijd met zijn Opel Corsa Rally4. Echt spannend was de strijd voor de overwinning niet, want Charles Munster reed 12 snelste tijden op 12 klassementsproeven in de South Belgian Rally. De Opel-rijder domineerde de wedstrijd van start tot finish.

“In de Stellantis Rally Cup was het wel een spannende strijd met Fred Caprasse, maar ook dat duel kon ik winnen. Kortom, een prima begin van het seizoen,” lachte Charles, die de snelle klassementsproeven rond Vresse-sur-Semois wel kon waarderen.

Omdat Jonas Dewilde zich in de openingsronde liet verrassen in een snelle afdaling, ging de tweede plaats naar Thibaud Mazuin, die regelmatig presteerde met zijn nieuwe Peugeot 208 Rally4.
“We hebben de auto pas dinsdag ontvangen en door de turbomotor vergt hij toch een andere manier van rijden. We hebben de wedstrijd verstandig opgebouwd en veel geleerd,” aldus Thibaud Mazuin.

RallyTime animated
BRC

De derde plaats ging naar Matis Kremer, een finalist van het RACB Stuur die in Vresse-sur-Semois met de Opel Adam R2 ex-Romain Delhez aan de start kwam.

Stand na 1/9 manches:
1. Ch. Munster 37 punten; 2. Th. Mazuin 18; 3. M. Kremer 15

BRC
RallyTime animated
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X