Net als vorig jaar, zal ook de 49ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally kunnen uitpakken met een schitterende affiche. Een mooie beloning voor Club Superstage, want in deze onzekere tijden blijft het moedig en erg ingewikkeld om een sportwedstrijd van die omvang te organiseren.

In dat opzicht was het een verstandige keuze om de oorspronkelijke datum van zondag 2 mei niet aan te houden, maar meteen te opteren voor zondag 27 juni om de vaccinaties bijna twee maanden bijkomende tijd te geven. Eind juni zal er weer rally gereden worden in de Westhoek, al zal er nog altijd een Covid-protocol gerespecteerd moeten worden.

Na de geslaagde vorige editie, blijft Poperinge de uitvalsbasis van de Station Le Seau Monteberg Rally. De drie verschillende en deels vernieuwde klassementsproeven, Dikkebus, Monteberg en Busseboom, staan opnieuw op het programma. Daarmee is de Monteberg Rally een ideale voorbereidingswedstrijd voor teams die zich willen voorbereiden op de grote afspraak van het seizoen, de Renties Ypres Rally Belgium (13-15 augustus), die voor de eerste keer mee zal tellen voor het FIA World Rally Championship.

BRC
RT2

De 49ste Monteberg Rally telt opnieuw mee voor het VAS-kampioenschap, maar het niveau van het startveld mag ook nationaal gezien worden. Voormalig Belgisch rallykampioen Vincent Verschueren keert terug naar de Monteberg met zijn VW Polo GTI Rally2. Vorig jaar schoof de Oost-Vlaming in de laatste bocht van de baan. Deze keer mikt hij opnieuw op de overwinning, samen met zijn navigator Filip Cuvelier. De belangrijkste concurrent lijkt Davy Vanneste te worden, die met zijn Citroën C3 Rally2 in de oranje kleuren van Delporte en Ardeca een serieuze klant is voor de zege.

Jim van den Heuvel brengt een Ford Fiesta Rally2 aan de start. Hij komt niet naar ons land om een bijrol te spelen. In eigen streek wil Steve Bécaert ook goed voor de dag komen met de Fiesta Rally2 die hij aangekocht heeft. Daarmee wil hij concurreren met Bert Coene en Jeoffrey Lerminez. De Ford Fiesta Rally2 is trouwens erg geliefd, want ook de Fransman François Delgery, de Brit John Reddington, Nicola Stampaert en de Nederlander Michiel Eckhaus brengen een Fiesta aan de start.

Naast het geweld van de snelle Rally2’s, zijn er een aantal outsiders die sterk voor de dag kunnen komen. Bij regenweer kan Kurt Boone vooraan meedraaien met zijn Mitsubishi Lancer EvoX, net als Philip Barbier en Stefaan T’joens, terwijl droog weer in de kaart kan spelen van de snelle en spectaculaire Porsches 997 GT3 van Claudie Tanghe en vooral Andy Lefevere, een vroegere winnaar op de Monteberg. Laten we ook de snelle en populaire BMW’s niet uit het oog verliezen, zoals de M1 van Kurt Braeckevelt en de talrijke M3’s.

Ook dit jaar kan de Monteberg Rally weer rekenen op een vol startveld, met spanning en spektakel in elke klasse en op alle niveaus. Heel wat rijders komen in Poperinge het stof van hun spieren rijden na een erg lange noodgedwongen pauze, terwijl anderen hun eerste stappen zetten in de rallysport, zoals Xavier Dekeyser met zijn Renault Clio Rally5. Met Matthias Delplace en Gilles Pyck, de lokale specialist uit Poperinge, heeft hij alvast twee interessante referenties. Een debuut om naar uit te kijken is dat van de Ford Fiesta Rally3 bestuurd door Robbert Desmet, die genavigeerd wordt door Jens Vanoverschelde.

Spanning en spektakel op alle niveaus in deze 49ste Station Le Seau Monteberg Rally!

RT1
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X