Bij elke editie van de Spa Rally liet DG Sport zijn wedstrijd evolueren, om die zo goed mogelijk in een stedelijke omgeving in te passen. En niet zomaar een stad, maar wel één die heel wat aandacht heeft voor toerisme, of dat nu over één dag dan wel een volledig weekend is. Zo werd het immer groter wordende assistentiepark verhuisd naar het Circuit van Spa-Francorchamps, waar het nu in de endurancepaddock voldoende ruimte heeft gevonden. Dat betekent dat het centrum van Spa, meer bepaald de Place Royale, volledig aan het officiële podium van de wedstrijd zal gewijd zijn, maar ook plaats biedt aan een ruime tent, die voortaan bekend staat als het ‘Spa Rally Café’. Dat zorgt er meteen voor dat de plek het hele weekend lang ‘The Place to Be’ zal zijn…

“Tijdens de editie 2020 zal Spa meer dan ooit het centrum van onze wedstrijd zijn”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Het podium is één van de mooiste van het Belgian Rally Championship – en daar zijn we heel trots op! – en de deelnemers zullen meerdere keren per dag passeren. Zo zullen op zaterdag de BRC en HBRC-deelnemers er samen met de wagens van de Yokohama Spa Rally Classic langskomen, tussen 13u21 en 18u53, terwijl op zondag de wagens van BRC, HBRC en het Criterium tussen 9u29 en 13u15 voor onze speaker Thomas Bastin passeren. En uiteraard eindigt de wedstrijd er ook, iets na 17 uur op zondagavond. Herinneren we er ook nog even aan dat de Spa Rally op zaterdag ook ruimte biedt aan een chronorit die in het hartje van de stad finisht, in het Parc de Sept Heures! Een uitstekende gelegenheid om de wagens in actie te zien… en te genieten van de sfeer van de binnenstad, zonder ook maar enige verplaatsing te moeten afwerken. De ideale formule voor wie met het gezin wil komen kijken bijvoorbeeld.”

Dit jaar zal Spa op zondagavond nog meer het feestcentrum zijn, want de wagens die de wedstrijd hebben uitgereden zullen zich parkeren in het gesloten wagenpark in het Parc de Sept Heures! Rijders, corijders, teamleden en fans kunnen dus ter plaatse een feestje bouwen.

VAS
BRC

Verder kunnen de toeschouwers op de Place Royal, in de gezellige tent, ook het officiële programma kopen – op zaterdag vanaf 7u30 en op zondag vanaf 08u00 – net zoals de schitterende officiële muts van de Spa Rally 2020, voor 20 euro. Een must voor de liefhebbers van de rally en de verzamelaars van hoogkwalitatieve en leuke goodies.

Vergeet bij het opstellen van uw programma voor het weekend van 14 en 15 maart tijdens de Spa Rally 2020 dus niet een bezoekje aan Spa te plannen. U zal er geen spijt van krijgen!

RT1
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X