Dit weekend slaat het VAS kampioenschap zijn tenten op in Koekelare voor de 19de editie van de Hemicuda Rally. 137 inschrijvingen in 2018… 186 inschrijvingen in 2019… Door enkele forfaits bijna 175 wagens aan de start. Een stijging van om en bij de 30%. Dit zijn cijfers waarvan heel wat organisatoren enkel kunnen van dromen.

Met de Ford Fiesta R5 Evo lijkt Steve Bécaert over de beste papieren te beschikken op eindwinst in deze 19de editie. Veel foutjes kan hij zich echter niet permitteren. Met Coene, Barbier, Boone en Jonkers staan er immers enkel snelle Lancers aan de start. En dan hebben we onder meer nog de Fiesta R5 van Reddington, de Impreza WRC van Campling, de Porsche 997 van zesvoudig winnaar Lefevere…

Drummen voor een top 10 plaats wordt het sowieso. Deplace met de Porsche 911, Stouf met de Ford Sierra Cosworth, Lietaer met de Ford Escort Cosworth, Syx en Prinzie met een “Mats van den Brand” BMW M3… het is slechts een greep uit de historic rijders die hoog kunnen eindigen in het eindklassement.

63ste OVV
VAS

Meer dan 170 deelnemers aan de start. Het siert de organisatoren dan ze niemand willen uitsluiten van deelname aan de Hemicuda Rally. “We hebben besloten om iedereen die is ingeschreven ook te laten starten, om zeker geen lokale teams buiten te sluiten”, zei Hemicuda voorzitter Jan Verschaeve. “We dachten vorig jaar met 137 inschrijvingen het maximum te hebben bereikt, maar dit jaar meldden zich 187 deelnemers! Door enkele forfaits staat de teller op 174 deelnemers aan de start. Alle streektoppers en enkele nationale tenoren zijn aanwezig, evenals vele buitenlanders.”

Het parkoers is bijna identiek aan de vorige editie. De proeven van Kortemark en Houthulst blijven ongewijzigd. KP Koekelare kent een kleine aanpassing. Met 96 kilometer tegen de chrono is de rally even lang als vorig jaar. Het rallycentrum is opnieuw gevestigd op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert in Koekelare. Om 8u30 wordt op zondag 20 oktober de start gegeven voor een zonder twijfel boeiende en spannende Hemicuda Rally. Het eindpodium is voorzien omstreeks 17u10 na drie lussen van drie klassementsproeven.

Meer info op www.hemicuda.be

RallyTime animated
Stannic_animatie
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X