Met een schitterende derde tijd op de allerlaatste proef nam Pieter-Jan Michiel Cracco afscheid van deze East Belgian Rally 2019. Even later zette hij zijn Skoda Fabia R5 Evo aan de kant na een erg leerrijke wedstrijd op een uiterst snel en moeilijk parcours.

Na zijn mooie podiumplaats in de Omloop van Vlaanderen, waren de verwachtingen bij de volgers toegenomen. De piloot van het Jobfixers Rally Team, zoals steeds genavigeerd door Jasper Vermeulen, temperde de verwachtingen.
“Voor de eerste keer in mijn leven heb ik gereageerd op een bericht dat geplaatst werd op de sociale media. Ik mik immers niet op een podium in deze wedstrijd, want ik besef dat dit een heel snel en moeilijk parcours is. Ik ben realistisch. Mijn voorbereiding was verre van ideaal, want ik kwam vrijdagnamiddag pas terug van vakantie. Mijn verkenningen waren uiterst beperkt,” vertelde Pieter-Jan Michiel.

In de kletsnatte openingsronde koos de Jobfixers-formatie voor regenbanden. Na de eerste 4 proeven stond PJM op de 7de plaats op 48″.
“Het ging weer bijzonder hard vooraan. Sommigen hadden voor opgesneden slicks gekozen, maar ik wil eerst de 4 proeven eens op snelheid gereden hebben voor ik het tempo zal verhogen,” lachte Pieter-Jan Michiel, die in de namiddag zijn positie vast kon houden, in het spoor van Grégoire Munster. “Niemand laat iets liggen vandaag. Het niveau ligt dit jaar echt bijzonder hoog in het Belgisch kampioenschap, want de omstandigheden zijn erg verraderlijk. Ik vrees de slotronde in het donker wel een beetje. We hebben geen specifieke nota’s gemaakt in het donker en de snelheid ligt hier erg hoog…”

VAS
KAMV

De slotronde van PJM was echter erg knap, met een verrassende 3de tijd algemeen op de allerlaatste proef in Burg-Reuland. Helaas besefte PJM op dat moment al dat hij niet in de uitslag zou worden opgenomen.
“Na KP 10 vielen we zonder benzine op weg naar het servicepark. We kregen op de verbinding hulp van buitenaf. We waren op dat moment buiten koers. Het resultaat was verkeken, zeker toen we ook nog eens lek reden op de voorlaatste proef. Uiteindelijk vond ik het belangrijk om alle proeven te rijden voor de ervaring en daarna heb ik de wagen in het servicepark gezet en heb ik mijn controleboekje afgegeven. We hebben weer veel geleerd en progressie gemaakt. Dat was onze doelstelling.”

Het Jobfixers Rally Team zal het seizoen afsluiten in de Condroz Rally begin november.

RallyTime animated
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X