Met een schitterende derde tijd op de allerlaatste proef nam Pieter-Jan Michiel Cracco afscheid van deze East Belgian Rally 2019. Even later zette hij zijn Skoda Fabia R5 Evo aan de kant na een erg leerrijke wedstrijd op een uiterst snel en moeilijk parcours.

Na zijn mooie podiumplaats in de Omloop van Vlaanderen, waren de verwachtingen bij de volgers toegenomen. De piloot van het Jobfixers Rally Team, zoals steeds genavigeerd door Jasper Vermeulen, temperde de verwachtingen.
“Voor de eerste keer in mijn leven heb ik gereageerd op een bericht dat geplaatst werd op de sociale media. Ik mik immers niet op een podium in deze wedstrijd, want ik besef dat dit een heel snel en moeilijk parcours is. Ik ben realistisch. Mijn voorbereiding was verre van ideaal, want ik kwam vrijdagnamiddag pas terug van vakantie. Mijn verkenningen waren uiterst beperkt,” vertelde Pieter-Jan Michiel.

In de kletsnatte openingsronde koos de Jobfixers-formatie voor regenbanden. Na de eerste 4 proeven stond PJM op de 7de plaats op 48″.
“Het ging weer bijzonder hard vooraan. Sommigen hadden voor opgesneden slicks gekozen, maar ik wil eerst de 4 proeven eens op snelheid gereden hebben voor ik het tempo zal verhogen,” lachte Pieter-Jan Michiel, die in de namiddag zijn positie vast kon houden, in het spoor van Grégoire Munster. “Niemand laat iets liggen vandaag. Het niveau ligt dit jaar echt bijzonder hoog in het Belgisch kampioenschap, want de omstandigheden zijn erg verraderlijk. Ik vrees de slotronde in het donker wel een beetje. We hebben geen specifieke nota’s gemaakt in het donker en de snelheid ligt hier erg hoog…”

KAMV
RT2

De slotronde van PJM was echter erg knap, met een verrassende 3de tijd algemeen op de allerlaatste proef in Burg-Reuland. Helaas besefte PJM op dat moment al dat hij niet in de uitslag zou worden opgenomen.
“Na KP 10 vielen we zonder benzine op weg naar het servicepark. We kregen op de verbinding hulp van buitenaf. We waren op dat moment buiten koers. Het resultaat was verkeken, zeker toen we ook nog eens lek reden op de voorlaatste proef. Uiteindelijk vond ik het belangrijk om alle proeven te rijden voor de ervaring en daarna heb ik de wagen in het servicepark gezet en heb ik mijn controleboekje afgegeven. We hebben weer veel geleerd en progressie gemaakt. Dat was onze doelstelling.”

Het Jobfixers Rally Team zal het seizoen afsluiten in de Condroz Rally begin november.

VAS
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X