Eén van de grootste Nederlandse rallynieuwtjes van 2019 is de toevoeging van de Achterhoek Berkelland Rally op de rallykalender. Op zaterdag 5 oktober zal in de omgeving van Eibergen voor het eerst deze compleet nieuwe rally verreden worden, die zal bestaan uit drie verschillende klassementsproeven die ieder tweemaal verreden zullen worden.

KAMV
VAS

Groots enthousiasme

Het idee om een rally te organiseren in de Achterhoek ontstond minder dan een jaar geleden. Het was rallyliefhebber Marijn Visser die via verschillende sociale kanalen in september 2018 het idee opperde om een rally in zijn geboortestreek te organiseren. Dit bericht zorgde direct voor veel positieve reacties in rallyland, aangezien de landelijke omgeving van Eibergen zich uitstekend leent voor een rally. Ook de gemeente Berkelland waarin Eibergen zich bevind was vanaf het eerste moment enthousiast. Burgermeester Joost van Oostrum reageerde zelfs direct met de woorden “Let’s start the engines”. Door de steun van de gemeente en verschillende sponsoren kwam het evenement in een stroomversnelling.

Compacte opzet

Voor de 1e Achterhoek Berkeland Rally is gekozen voor een compacte opzet. ’s Morgens hebben de equipes tijd om de proeven te verkennen en ’s middags zal er op snelheid gereden worden. Omdat alle klassementsproeven in de gemeente Berkelland verreden worden is het evenement super compact en zullen er meer wedstrijdkilometers dan verbindingskilometers zijn. De drie klassementsproeven zullen elk twaalf kilometers of langer zijn, waarbij er zowel over verhard als onverhard gereden zal worden. Een echte uitdaging dus voor rijder en navigator!

Dag vol actie

Tijdens de eerste zaterdag van oktober zal er echter nog veel meer te doen zijn in Eibergen. Initiatiefnemer en organisator Marijn Visser: “Het servicepark waar aan de auto’s gesleuteld worden zal gevestigd zijn op het industrieterrein De Kiefte. Vanuit daar zullen de rijders naar het start- en finishpodium in het openluchttheater van Eibergen rijden, waar de rijders weggevlagd zullen worden. Nadat alle rijders gefinisht zijn zal er een grote vuurwerkshow zijn. Ook zal er op het nabijgelegen park de Oude Maat genoeg te beleven zijn waar diverse auto’s tentoongesteld zullen staan. Dit alles zal plaatsvinden op minder dan 2,5 uur vanaf de Nederlands-Belgische grens.”

 

Datum: 5 oktober 2019
Start rally: rond de klok van 12 uur bij het Openluchttheater van Eibergen
Aantal proeven: 2x 3 proeven
Kilometer klassementsproeven: ongeveer 80 kilometer
Ondergrond: ±85% verhard, ±15% onverhard
Locatie serviceterrein: Industrieterrein De Kiefte

 Meer info https://achterhoekberkellandrally.nl/

VAS
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X