Eén van de grootste Nederlandse rallynieuwtjes van 2019 is de toevoeging van de Achterhoek Berkelland Rally op de rallykalender. Op zaterdag 5 oktober zal in de omgeving van Eibergen voor het eerst deze compleet nieuwe rally verreden worden, die zal bestaan uit drie verschillende klassementsproeven die ieder tweemaal verreden zullen worden.

Groots enthousiasme

BRC
RallyTime animated

Het idee om een rally te organiseren in de Achterhoek ontstond minder dan een jaar geleden. Het was rallyliefhebber Marijn Visser die via verschillende sociale kanalen in september 2018 het idee opperde om een rally in zijn geboortestreek te organiseren. Dit bericht zorgde direct voor veel positieve reacties in rallyland, aangezien de landelijke omgeving van Eibergen zich uitstekend leent voor een rally. Ook de gemeente Berkelland waarin Eibergen zich bevind was vanaf het eerste moment enthousiast. Burgermeester Joost van Oostrum reageerde zelfs direct met de woorden “Let’s start the engines”. Door de steun van de gemeente en verschillende sponsoren kwam het evenement in een stroomversnelling.

Compacte opzet

Voor de 1e Achterhoek Berkeland Rally is gekozen voor een compacte opzet. ’s Morgens hebben de equipes tijd om de proeven te verkennen en ’s middags zal er op snelheid gereden worden. Omdat alle klassementsproeven in de gemeente Berkelland verreden worden is het evenement super compact en zullen er meer wedstrijdkilometers dan verbindingskilometers zijn. De drie klassementsproeven zullen elk twaalf kilometers of langer zijn, waarbij er zowel over verhard als onverhard gereden zal worden. Een echte uitdaging dus voor rijder en navigator!

Dag vol actie

Tijdens de eerste zaterdag van oktober zal er echter nog veel meer te doen zijn in Eibergen. Initiatiefnemer en organisator Marijn Visser: “Het servicepark waar aan de auto’s gesleuteld worden zal gevestigd zijn op het industrieterrein De Kiefte. Vanuit daar zullen de rijders naar het start- en finishpodium in het openluchttheater van Eibergen rijden, waar de rijders weggevlagd zullen worden. Nadat alle rijders gefinisht zijn zal er een grote vuurwerkshow zijn. Ook zal er op het nabijgelegen park de Oude Maat genoeg te beleven zijn waar diverse auto’s tentoongesteld zullen staan. Dit alles zal plaatsvinden op minder dan 2,5 uur vanaf de Nederlands-Belgische grens.”

 

Datum: 5 oktober 2019
Start rally: rond de klok van 12 uur bij het Openluchttheater van Eibergen
Aantal proeven: 2x 3 proeven
Kilometer klassementsproeven: ongeveer 80 kilometer
Ondergrond: ±85% verhard, ±15% onverhard
Locatie serviceterrein: Industrieterrein De Kiefte

 Meer info https://achterhoekberkellandrally.nl/

VAS
RallyTime animated
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X