Tijdens de volgende BK manche, de ConXioN Omloop van Vlaanderen, wordt er niet enkel gestreden voor de Belgische titel. Zo telt de wedstrijd in Roeselare onder meer ook mee voor de Tour European Rally (TER). En daarbij kan de leider van deze kompetitie natuurlijk niet ontbreken.

De Luxemburger Steve Fernandes zal dan ook van de partij zijn in Roeselare om zijn koppositie te verdedigen. Samen met zijn Belgische copiloot Olivier Beck heeft Steve de leiding genomen in de tussenstand na de vorige manche van de TER, de Rallye de Ferrol (in Galicië, in het Noord-Westen van Spanje). Die wedstrijd vierde dit jaar zijn 50ste editie. De Spanjaarden Ivan Ares (Hyundai i20 R5) en Roberto Blach (Citroën DS3 R5) namen de eerste twee plaatsen in het TER-klassement voor hun rekening.

Fernandes deed een goede zaak door de andere Fabia R5 van de Duitser Stefan Göttig voor te blijven. Hij heeft nu een totaal van 38 punten, tegenover 31 voor Göttig, 30 voor Ares en 29 voor de Fransman Sylvain Michel, de beste TER-piloot in de openingsmanche van de competitie in Antibes.

VAS
RT2

Kan Fernandes zijn leidersplaats verstevigen in de Omloop van Vlaanderen? Of kan de Göttig revanche nemen? De Duitser heeft zich immers ook al ingeschreven voor de wedstrijd in en om Roeselare.

RT2
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X