Het was lang geleden, maar bij de finish van de 43ste Sezoensrally straalden Vincent Verschueren en Gert Broekaert. Na een waanzinnig spannende finale, waarin op en over de limiet werd aangevallen op de maaskiezel, behaalde het duo van GoDrive de tweede plaats, als eerste Skoda-team. Een prestatie die deugd deed, na een reeks tegenslagen in de vorige wedstrijden dit seizoen.

Na de eerste lus van vijf klassementsproeven, stond Vincent Verschueren op de vierde plaats, op 28″7 van leider Kris Princen.
“Ik ben wel tevreden. We zijn in strijd met de andere Skoda-rijders, Adrian Fernémont en Sébastien Bedoret. Dat de Polo’s sneller zijn, dat hadden we verwacht,” vertelde Vincent, die in Gerdingen wel even rechtdoor was gegaan in een remzone. “Op de eerste proeven heb ik wat tijd laten liggen omdat we voor de “21” van Michelin hadden gekozen. Dat is de band met een harde compound en onder de bomen lag het asfalt er nog nat bij. Misschien was ik iets te voorzichtig. En in Gerdingen was ik op weg naar een toptijd, maar ik miste een rempunt. Daar kunnen we nog wat winnen, want ik heb de indruk dat ik niet laat genoeg kan remmen. De auto is niet stabiel genoeg.”

Vanaf de tweede ronde ging het op dat vlak een stuk beter. Met andere schokdempers onder de Skoda Fabia R5 begon de Godrive-machine aan zijn opmars. Dankzij een lekke band van Cédric Cherain rukte Vincent op naar de derde plaats.
“Het gaat echt verdomd hard,” vertelde Gert Broekaert. “Het niveau in het BRC gaat elk jaar omhoog. We zitten echt op de limiet. Harder gaat niet. Alleen spijtig dat we in Gerdingen weer een remfoutje hebben gemaakt. In de laatste ronde blijven we jagen op Sébastien Bedoret!”

RallyTime animated
VAS

Met drie snelste tijden, zijn eerste snelste tijden van het seizoen, rukte Vincent Verschueren in de slotronde op naar de tweede plaats, als eerste Skoda-rijder.
“Dit doet echt deugd, want het was lang geleden dat we nog een wedstrijd zonder pech hadden afgewerkt. We hebben er hard voor gevochten vandaag. We zijn terug. Het ging bijzonder hard vandaag. Hoe ik Bedoret terug heb gepakt? Gewoon niet nadenken op het onverhard en de rechtervoet beneden houden! Zo hard mogelijk trappen. Ik denk niet dat het nog sneller kon in Gerdingen…”

Na deze mooie tweede plaats in een erg sterk bezette Sezoensrally maakt Godrive zich op voor zijn thuisrally, de Renties Ypres Rally eind juni in de Westhoek.

BRC
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X