Pieter-Jan Michiel Cracco maakte dit weekend, in de Rally van Wallonië, kennis met zijn nieuwe Skoda Fabia R5, ingezet door BMA, het team van Bernard Munster. Het klikte meteen met zijn nieuwe bolide. Ondanks een paar foutjes, zat Pieter-Jan Michiel het ganse weekend met een brede smile aan het stuur van zijn Skoda.

Hoewel de Skoda pas woensdag geleverd werd, wat de voorbereiding tot enkele runs op de Shakedown beperkte, zat Pieter-Jan Michiel meteen goed in het ritme. Na de eerste kletsnatte ronde op zaterdag, stond de Jobfixers-piloot op een mooie 6de plaats op 35″ van de leider, maar voor kleppers als Patrick Snijers en Kevin Demaerschalk.

“We hebben in de eerste ronde nochtans niet aangevallen. Het was vooral een kwestie van overleven, want het water viel met bakken uit de hemel. Gelukkig hadden we regenbanden gemonteerd,” vertelde Pieter-Jan Michiel, die zich goed voelde in de Skoda. “De Ford was soepeler, maar in de Skoda voel je dat alles stijver, strakker en scherper is. De wagen reageert vinniger. Als hij uitbreekt, moet ik sneller reageren, maar dat mag in een competitiewagen.”

RT2
Stannic

Helaas ging het mis bij het begin van de tweede lus op zaterdag in Mohiville, waar meerdere rijders, waaronder Bedoret en Snijers, zich even lieten verrassen. “In een gladde links-rechts schoven we rechtdoor het veld in. Dat had ons hooguit 15″ gekost, maar toen we terug uit de weide reden, moest ik onder de prikkeldraad rijden. Die prikkeldraad rukte een spiegel en de ventilatieklep op het dak af, maar het ergste was dat mijn ruitenwisser ook stuk was. Ik moest drie proeven in de regen afwerken zonder ruitenwisser… Dat heeft ons nog meer tijd gekost.”

In de slotronde verdwenen de Jobfixers Pieter-Jan Michiel en zijn navigator Jasper Vermeulen van de tabellen. “Ik miste een rempunt en we raakten de laatste strobaal van de chicane. De klap was stevig, maar we haalden wel de finish van de proef. Helaas met een opengeklapte motorkap en schade aan de radiator. Verder rijden was niet mogelijk.”

Zondag ging Pieter-Jan Michiel in Rally2 opnieuw van start. Door de eerdere opgave kwam hij niet verder dan de 35ste plaats, maar dat was niet de belangrijkste conclusie.

“Ik ben gewoon erg tevreden over de Skoda Fabia R5,” lachte Pieter-Jan Michiel. “De wagen is nog beter dan ik had verwacht. Ons resultaat beantwoordt niet aan mijn gevoel in de auto. Met deze auto gaan we zeker mooie resultaten behalen. Door onze twee foutjes hebben we het potentieel nog niet kunnen tonen,” lachte Pieter-Jan Michiel.

Papa Philip Cracco, opnieuw bijgestaan door Jeannick Breyne, stuurde zijn Ford Fiesta R5 in de gekende Jobfixers-kleuren naar een mooie 21ste plaats.

“Door het extreem wisselvallige weer, was het een heel moeilijke wedstrijd. Finishen is al een prestatie. We hebben ook onze warme momentjes gehad. Zo begon ik ook te slippen op de plaats waar David Bonjean hard tegen een huis knalde. Wij hadden iets meer geluk in die erg gladde remzone. Het was een zware wedstrijd, maar ik heb ervan genoten,” aldus Philip Cracco.

63ste OVV
RallyTime animated
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X