Vrijdagavond werd de toon reeds gezet op de Esplanade van de Citadel van Namen. Het was toen reeds duidelijk dat er een strijd om de overwinning zat aan te komen tussen Cherain en Fernémont. Een strijd die door de weergoden extra moeilijk werd gemaakt.

“We waren aan elkaar gewaagd,” aldus Cédric Cherain. “Dat zie je ook in het aantal besttijden dat we gereden hebben. Wat de bandenkeuze betreft lag het iets ingewikkelder. Hevige regenbuien gevolgd door een heldere hemel die ervoor zorgde dat het parkoers snel opdroogde. Welke bandenkeuze je ook maakte, het was nooit de ideale keuze. Het resulteerde in twee kleine foutjes die ons handenvol seconden kosten en de algemene overwinning.”

In de laatste ronde koos Cédric Cherain voor een heel ander type rubber dan zijn rivaal. Het bracht THX Racing VW Polo R5 zeer dicht bij de eindoverwinning. Cherain strandde op 3 seconden.
“Ik wilde aanvallen, natuurlijk proberen te winnen,” gaat Cherain verder. “Maar ik moest ook nadenken over het kampioenschap en daar doen we een goede zaak. Zo starten we in de Sezoensrally als leider in het kampioenschap. Meer dan ooit is de nationale titel het hoofddoel van deze campagne… .”

RallyTime animated
RT1

“Ondanks de moeilijke omstandigheden is het doel bereikt,” vertelt Lionel Hansen van THX Racing. “De auto is intact en we eisten de tweede plaats op zonder teveel risico’s te nemen. Dat is geen makkelijke opdracht in dergelijke omstandigheden. Het team maakt vorderingen en de kennis van de auto – die volledig betrouwbaar bleek te zijn – is dit weekend nog sterker geworden.”

De strijd wordt op 18 mei verder gezet in de Sezoensrally, het Limburgs evenement in het Jobfixers Belgian Rally Championship, dat als enige echte klassementsproeven op gravel aanbiedt.

RT1
VAS
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X