Vrijdagavond werd de toon reeds gezet op de Esplanade van de Citadel van Namen. Het was toen reeds duidelijk dat er een strijd om de overwinning zat aan te komen tussen Cherain en Fernémont. Een strijd die door de weergoden extra moeilijk werd gemaakt.

“We waren aan elkaar gewaagd,” aldus Cédric Cherain. “Dat zie je ook in het aantal besttijden dat we gereden hebben. Wat de bandenkeuze betreft lag het iets ingewikkelder. Hevige regenbuien gevolgd door een heldere hemel die ervoor zorgde dat het parkoers snel opdroogde. Welke bandenkeuze je ook maakte, het was nooit de ideale keuze. Het resulteerde in twee kleine foutjes die ons handenvol seconden kosten en de algemene overwinning.”

KAMV
Stannic

In de laatste ronde koos Cédric Cherain voor een heel ander type rubber dan zijn rivaal. Het bracht THX Racing VW Polo R5 zeer dicht bij de eindoverwinning. Cherain strandde op 3 seconden.
“Ik wilde aanvallen, natuurlijk proberen te winnen,” gaat Cherain verder. “Maar ik moest ook nadenken over het kampioenschap en daar doen we een goede zaak. Zo starten we in de Sezoensrally als leider in het kampioenschap. Meer dan ooit is de nationale titel het hoofddoel van deze campagne… .”

“Ondanks de moeilijke omstandigheden is het doel bereikt,” vertelt Lionel Hansen van THX Racing. “De auto is intact en we eisten de tweede plaats op zonder teveel risico’s te nemen. Dat is geen makkelijke opdracht in dergelijke omstandigheden. Het team maakt vorderingen en de kennis van de auto – die volledig betrouwbaar bleek te zijn – is dit weekend nog sterker geworden.”

De strijd wordt op 18 mei verder gezet in de Sezoensrally, het Limburgs evenement in het Jobfixers Belgian Rally Championship, dat als enige echte klassementsproeven op gravel aanbiedt.

RT2
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X