Vrijdagavond werd de toon reeds gezet op de Esplanade van de Citadel van Namen. Het was toen reeds duidelijk dat er een strijd om de overwinning zat aan te komen tussen Cherain en Fernémont. Een strijd die door de weergoden extra moeilijk werd gemaakt.

“We waren aan elkaar gewaagd,” aldus Cédric Cherain. “Dat zie je ook in het aantal besttijden dat we gereden hebben. Wat de bandenkeuze betreft lag het iets ingewikkelder. Hevige regenbuien gevolgd door een heldere hemel die ervoor zorgde dat het parkoers snel opdroogde. Welke bandenkeuze je ook maakte, het was nooit de ideale keuze. Het resulteerde in twee kleine foutjes die ons handenvol seconden kosten en de algemene overwinning.”

In de laatste ronde koos Cédric Cherain voor een heel ander type rubber dan zijn rivaal. Het bracht THX Racing VW Polo R5 zeer dicht bij de eindoverwinning. Cherain strandde op 3 seconden.
“Ik wilde aanvallen, natuurlijk proberen te winnen,” gaat Cherain verder. “Maar ik moest ook nadenken over het kampioenschap en daar doen we een goede zaak. Zo starten we in de Sezoensrally als leider in het kampioenschap. Meer dan ooit is de nationale titel het hoofddoel van deze campagne… .”

RT1
VAS

“Ondanks de moeilijke omstandigheden is het doel bereikt,” vertelt Lionel Hansen van THX Racing. “De auto is intact en we eisten de tweede plaats op zonder teveel risico’s te nemen. Dat is geen makkelijke opdracht in dergelijke omstandigheden. Het team maakt vorderingen en de kennis van de auto – die volledig betrouwbaar bleek te zijn – is dit weekend nog sterker geworden.”

De strijd wordt op 18 mei verder gezet in de Sezoensrally, het Limburgs evenement in het Jobfixers Belgian Rally Championship, dat als enige echte klassementsproeven op gravel aanbiedt.

BRC
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X