Teleurstelling, dat gevoel heerste bij Vincent Verschueren, Stéphane Prévot en het ganse team van GoDrive na de 36ste Rally van Wallonië. Een zevende plaats in de vierde wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, dat was niet de ambitie van de Belgische kampioen van 2017.

De start was nochtans redelijk, met een vijfde plaats na de dubbele passage op de showproef op de Citadel van Namen vrijdagavond. Maar, meteen op de eerste klassementsproef in Natoye had Vincent Verschueren al pech. De Skoda Fabia R5 bereikte de finish met een velg waar geen band meer op te zien was.

“We zijn na een kilometer al lek gereden. Ik kan het niet geloven. Drie jaar reden we geen enkele keer lek en dit seizoen regent het lekke banden. We verliezen 1’05”. Een topresultaat is verkeken,” aldus Vincent ontgoocheld.

RallyTime animated
VAS

De rest van de dag was een loterij op het vlak van de bandenkeuze door het extreem wisselvallige weer. Vincent reed het grootste deel van de etappe op “01”-banden, een band met de rubbersamenstelling van een regenband, maar met de tekening van een slick voor droog weer. De tijden volgden echter niet zoals Vincent het wenste. De tweede etappe werd afgesloten op de 7de plaats op 1’48” van de leider.

“Onze afstellingen waren veel te hard, zeker op dit nat parcours. We hebben in de slotronde de afstellingen soepeler gezet, maar ik geraak nog altijd niet aan de tijden van Adrian Fernémont en Cédric Cherain. Ik kan je nochtans verzekeren dat ik keihard aangevallen heb. We hebben zelfs “zot” aangevallen, met risico’s, maar nog volgen de tijden niet. Sinds Ieper vorig seizoen, na onze overstap naar deze Fabia R5, heb ik geen snelste tijd meer gereden. Dat is niet normaal. Onze bandenkeuze was misschien niet altijd optimaal, maar ook dat verklaart het verschil niet. Er is iets met de auto, maar als ik een verklaring had, dan zou het natuurlijk al opgelost zijn…”

Zondag eindigde Vincent Verschueren op de 7de plaats, op 2’12” van de winnaar, Adrian Fernémont. Zonder het tijdverlies door de lekke band, was een podiumplaats haalbaar.

“Maar nog op meer dan een minuut en daar kan ik niet tevreden mee zijn. Ik hoop dat we snel een oplossing vinden, want ik kan je verzekeren dat we alles geven om mee te strijden voor de overwinning…”

RT2
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X