Vanaf de eerste meters van zijn seizoen kon Gilles Pyck zich mengen in de strijd bij de juniors. Na de eerste ronde in de TAC rally reed hij zelfs als leider het servicepark binnen. Er werd een bikkelharde strijd uitgevochten met Munster tot die van de baan ging. Uiteindelijk ontsnapte Pyck de zege nog door een fout ingeschatte remzone. Een fout die hij hoopt recht te zetten in de Rallye de Wallonie.

“We gaan proberen om verder te gaan op het elan van in Tielt,” aldus Gilles. “Proberen om dat tempo te blijven rijden en op die manier de strijd aan te gaan met Munster en hopelijk de ander junioren.”

“In Tielt was de parkoerskennis misschien wat in ons voordeel. Dat is nu zeker niet het geval. Het is immers onze eerste Wallonie, we zullen wel wat aanpassing nodig hebben. Onze concurrenten stonden hier in Namen al 1 of meerdere keren aan de start. We gaan met goede hoop van start en hopen dat we onze fout van in Tielt kunnen recht zetten. Dat we punten kunnen sprokkelen voor het kampioenschap.”

Stannic
VAS

Stannic_animatie
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X