Vanaf de eerste meters van zijn seizoen kon Gilles Pyck zich mengen in de strijd bij de juniors. Na de eerste ronde in de TAC rally reed hij zelfs als leider het servicepark binnen. Er werd een bikkelharde strijd uitgevochten met Munster tot die van de baan ging. Uiteindelijk ontsnapte Pyck de zege nog door een fout ingeschatte remzone. Een fout die hij hoopt recht te zetten in de Rallye de Wallonie.

“We gaan proberen om verder te gaan op het elan van in Tielt,” aldus Gilles. “Proberen om dat tempo te blijven rijden en op die manier de strijd aan te gaan met Munster en hopelijk de ander junioren.”

“In Tielt was de parkoerskennis misschien wat in ons voordeel. Dat is nu zeker niet het geval. Het is immers onze eerste Wallonie, we zullen wel wat aanpassing nodig hebben. Onze concurrenten stonden hier in Namen al 1 of meerdere keren aan de start. We gaan met goede hoop van start en hopen dat we onze fout van in Tielt kunnen recht zetten. Dat we punten kunnen sprokkelen voor het kampioenschap.”

RT1
RallyTime animated

RT2
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X