Het minste dat we kunnen zeggen is dat het een bewogen derde manche van het Pirelli Junior BRC was in het kader van de 46ste editie van de TAC Rally. De snelste jongeren waren ontegensprekelijk Gilles Pyck en Grégoire Munster, maar de zege was voor Joachim Wagemans, die foutloos bleef.

Na de eerste ronde was de leidersplaats van Gilles Pyck een aangename verrassing. Ook voor Pyck zelf: “We beginnen hier aan ons seizoen, omdat we onze Peugeot niet eerder klaar hadden. Ik hoopte in de buurt te blijven van Grégoire Munster, maar blijkbaar zijn we zelfs sneller…”

Stannic_animatie
RT2

Munster, pas derde in RC4 na Pyck en Timo Van der Marel, maakte zich echter nog geen zorgen: “Ik weet wat het verschil is. Wij hebben ons gehouden aan de beperkte verkenningen. Ik denk dat Gilles de proeven veel beter kent…”

Met twee snelste tijden, nam Grégoire Munster het commando over, maar op KP 7 liet de titelverdediger zich verrassen. Aan hoge snelheid ging de Opel-rijder van de baan, met enkele koprollen en een indrukwekkende achterwaartse klap tegen een elektriciteitspaal. Grégoire Munster en zijn navigator Louis Louka werden naar het hospitaal afgevoerd, waar bleek dat ze beiden een hersenschudding op liepen.

Na de opgave van Munster, vergrootte Gilles Pyck constant zijn voorsprong, waarbij hij 4 snelste tijden in RC4 reed. Met meer dan een minuut voorsprong leek Pyck op de laatste twee proeven te kunnen freewheelen, maar toch liet hij zich nog verrassen. “De proef van Schuiferskapelle lag er heel verraderlijk bij. Ik schatte een remzone verkeerd in. De wielen blokkeerden en we schoven van de baan. We staken een tiental minuten vast. Ik was echt niet meer aan het aanvallen. Deze zege had ik nooit uit handen mogen geven,” aldus Pyck.

Joachim Wagemans liet de kans niet liggen. De rallyrijder uit Kapellen stuurde zijn Peugeot 208 R2 naar de zege. “Ik geef toen dat ik vandaag niet de snelste was. Deze 208 R2, de ex-Vermeire, mist gewoon wat punch in vergelijking met mijn eigen 208 R2. Ik reed zo hard ik kon, maar de tijden volgden niet. Ik denk dat deze wagen toch minder scherp is afgesteld, maar uiteindelijk pakken we toch de winst… met een gelukje,” aldus Joachim Wagemans.

Glenn Snaet, deze keer genavigeerd door zijn oom Eddy, werd tweede, ondanks het vellen van een paaltje bij het couperen. Een foutje dat quasi geen tijd kostte: “Ik vond het vandaag wel extreem glad. Eddy had me gewaarschuwd, maar je kan het pas geloven wanneer je zelf op dit parcours hebt gereden.”

Tobias Brüls eindigde opnieuw op het podium, deze keer op de derde plaats, voor Valentin Vertommen, die ervaring op kwam doen in Tielt. Thibaud Mazuin verloor enkele minuten toen zijn Peugeot 208 R2 tot stilstand kwam op de verbinding door motorstoringen.

Met zijn Opel Adam Cup eindigde Charles Munster, de broer van Grégoire, bij zijn debuut als rallyrijder op de 7de plaats.

Tussenstand (3/9) : 1. G. Munster 43; 2. G. Snaet 15; 3. Th. Mazuin & T. Brüls; 5. J. Wagemans 10; 6. A. Molle 8; 7. G. Pyck 7; 8. V. Vertommen 5; 9. Charles Munster 2…

VAS
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X