Zaterdag staat de derde manche van het Historic Belgian Rally Championship op het programma in Tielt, waar de TAC Rally een parcours met 14 klassementsproeven presenteert. De winnaar van de tweede manche in Spa, Dirk Deveux, krijgt in Tielt de favorietenrol toegeschoven, aangezien Guino Kenis, de winnaar van de openingswedstrijd in Landen, niet van de partij is met zijn BMW M3.

In Spa bewees Dirk Deveux dat zijn fonkelnieuwe Ford Sierra Cosworth geen kinderziektes vertoonde. Helaas krijgen we dit jaar geen duel met Stefaan Stouf in een gelijkaardige Sierra. De belangrijkste concurrent voor de overwinning lijkt voormalig Historic-kampioen Glenn Janssens, die zijn dikke Porsche 911 nog eens van stal haalt. Verder zijn er de Sierra’s van Frank Baert en Nick Toorré.

Arthur Kerkhove, verrassend leider in de tussenstand met zijn Ford Escort, kan opnieuw een mooie zaak doen, maar dan moet hij wel afrekenen met zijn PTN-concurrenten Jens Maes, Eric Louies, Marijn Hoens en Koen Verhaeghe. Als hij regelmaat aan de dag legt, dan zou Kerkhove zijn leidersplaats wel eens langer in handen kunnen houden.

BRC
KAMV

Jozef Lapeire komt aan de start met zijn Celica GT4. Ward Vergote en Sascha Oosterlinck trachten Janssens weerwerk te geven in HC3.

RT1
RT2
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X