Na de opgave in de Rally van Haspengouw is er hard gewerkt om alles en iedereen klaar te krijgen voor de TAC Rally in Tielt. Niet alleen aan de M3 was er veel werk. Ook Mats heeft de voorbije weken hard zijn best gedaan om het een en ander te veranderen…

Mats VD Brand: De domme fout in Haspengouw heeft me wakker geschud dat het zo niet verder kon. Dezelfde avond zijn er een aantal zaken duidelijk geworden en ook besproken met het team, dat als een blok achter me wil blijven staan als ik er zelf klaar voor ben. De voorbije weken heb ik fysiek én ook mentaal erg hard gewerkt om klaar te geraken voor de TAC Rally. Iedereen denkt dat ik constant over de limiet rijdt maar dat is écht niet zo. De hoofdreden van de fout in Haspengouw is dat ik gewoon niet lekker in mijn hoofd zat en daardoor teveel afgeleid was. De voorbije weken waren best zwaar om daaraan te werken en ook de TAC Rally zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Ik ben blij dat Eddy terug naast me zit en heb er alle vertrouwen in dat hij er mij wel keurig doorheen zal trekken. Afgelopen maandag werd de M3 uitvoerig getest, eerst bij Dries Bosch Tuning op de dyno en daarna op een privé testterrein in Emmen. De nieuwe airbox die Erik Steenbakkers, onze voormalige monteur, ontwikkelde deed het erg goed. Nog wat stickers plakken en de M3 is er ook weer klaar voor, mede dankzij autoschade Mosman die een berg werk verzette om de M3 weer mooi strak te krijgen!

KAMV
RallyTime animated

Eddy Smeets: Het spreekt voor zich dat Mats en ik veel te bespreken hadden na de Rally van Haspengouw. Dat is dan ook gebeurd. Ik hoop dat we hier als team weer sterker uit komen… Ik heb al veel verhalen gehoord van wat iedereen denkt maar eigenlijk weten alleen wij twee hoe het er precies aan toe gaat in de M3. Ook voor mij zal TAC anders worden dan alle voorgaande wedstrijden. Vorig jaar reden we een erg verstandige rally in Tielt. De eerste ronde leerde Mats de gladde wegen kennen en was er een beetje reserve, mede door een foute bandenkeuze. Na de eerste KP beaamde hij wat ik al weken aan het zeggen was, namelijk dat het verdikke glad kan zijn daar 😉 In de tweede en derde boucle zijn we vervolgens opgeklommen naar de koppositie in de RACB M cup en een mooie 13de plaats algemeen in de eindstand. Eigenlijk is dat een scenario waarvoor ik meteen opnieuw zou willen tekenen. Zaterdagavond zullen we weten of het zo uitdraait…

RT1
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X