Zondag 10 maart is het zover. Met de Rallysprint van Moorslede zijn we dan toe aan de eerste wedstrijd van het Vlaams kampioenschap. Een wedstrijd waar heel wat teams naar uitkijken om verschillende redenen.

VAS
Stannic_animatie

Sommige komen er kennismaken met een nieuwe wagen. Andere willen dan weer hun wagen verder op punt zetten. Het concept van één proef die 4x verreden wordt, met tussen de proeven in ruim de tijd om service te doen, is hier niet vreemd aan. Ook voor beginnende piloten is het een interessante formule.

Neem daarbij dat voor heel wat teams de winterstop lang genoeg geduurd heeft. Het feit dat rally in en om Moorslede heel populair is, 20% van de deelnemers heeft een link met Moorslede. Het maakt dat de kaap van de honderd inschrijvingen, het streefdoel van de organisatoren, wederom gehaald is. En daar komen er in de laatste dagen nog enkele bij, aldus Autoclub Dadizele.

Het parkoers blijft ongewijzigd ten opzichte van de twee vorige edities. Ondanks de vraag van toeschouwers en deelnemers naar wat afwisseling. Het is een immers bewuste keuze om het parkoers drie jaar identiek te houden. Volgend jaar krijgen we dan een hertekende proef waarin de gekende spektakelstukken niet zullen ontbreken.

Timing
08u30 Eerste ronde
11u00 Tweede ronde
13u30 Derde ronde
16u00 Vierde ronde

De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 20u00 in de tent op de Marktplaats in Dadizele. Er wordt door de organisatoren terug een “A.S.B. Spektakelprijs” uitgereikt. De winnaar van deze “A.S.B Spektakelprijs” wordt gekozen door de baancommissarissen en aanwezigen langs het parcours.

Meer info waaronder de voorlopige deelnemerslijst vind je op www.rallysprintmoorslede.be

RT2
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X