Zondag 10 maart is het zover. Met de Rallysprint van Moorslede zijn we dan toe aan de eerste wedstrijd van het Vlaams kampioenschap. Een wedstrijd waar heel wat teams naar uitkijken om verschillende redenen.

Sommige komen er kennismaken met een nieuwe wagen. Andere willen dan weer hun wagen verder op punt zetten. Het concept van één proef die 4x verreden wordt, met tussen de proeven in ruim de tijd om service te doen, is hier niet vreemd aan. Ook voor beginnende piloten is het een interessante formule.

KAMV
Stannic

Neem daarbij dat voor heel wat teams de winterstop lang genoeg geduurd heeft. Het feit dat rally in en om Moorslede heel populair is, 20% van de deelnemers heeft een link met Moorslede. Het maakt dat de kaap van de honderd inschrijvingen, het streefdoel van de organisatoren, wederom gehaald is. En daar komen er in de laatste dagen nog enkele bij, aldus Autoclub Dadizele.

Het parkoers blijft ongewijzigd ten opzichte van de twee vorige edities. Ondanks de vraag van toeschouwers en deelnemers naar wat afwisseling. Het is een immers bewuste keuze om het parkoers drie jaar identiek te houden. Volgend jaar krijgen we dan een hertekende proef waarin de gekende spektakelstukken niet zullen ontbreken.

Timing
08u30 Eerste ronde
11u00 Tweede ronde
13u30 Derde ronde
16u00 Vierde ronde

De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 20u00 in de tent op de Marktplaats in Dadizele. Er wordt door de organisatoren terug een “A.S.B. Spektakelprijs” uitgereikt. De winnaar van deze “A.S.B Spektakelprijs” wordt gekozen door de baancommissarissen en aanwezigen langs het parcours.

Meer info waaronder de voorlopige deelnemerslijst vind je op www.rallysprintmoorslede.be

63ste OVV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X