Zondag 10 maart is het zover. Met de Rallysprint van Moorslede zijn we dan toe aan de eerste wedstrijd van het Vlaams kampioenschap. Een wedstrijd waar heel wat teams naar uitkijken om verschillende redenen.

Sommige komen er kennismaken met een nieuwe wagen. Andere willen dan weer hun wagen verder op punt zetten. Het concept van één proef die 4x verreden wordt, met tussen de proeven in ruim de tijd om service te doen, is hier niet vreemd aan. Ook voor beginnende piloten is het een interessante formule.

RT2
RallyTime animated

Neem daarbij dat voor heel wat teams de winterstop lang genoeg geduurd heeft. Het feit dat rally in en om Moorslede heel populair is, 20% van de deelnemers heeft een link met Moorslede. Het maakt dat de kaap van de honderd inschrijvingen, het streefdoel van de organisatoren, wederom gehaald is. En daar komen er in de laatste dagen nog enkele bij, aldus Autoclub Dadizele.

Het parkoers blijft ongewijzigd ten opzichte van de twee vorige edities. Ondanks de vraag van toeschouwers en deelnemers naar wat afwisseling. Het is een immers bewuste keuze om het parkoers drie jaar identiek te houden. Volgend jaar krijgen we dan een hertekende proef waarin de gekende spektakelstukken niet zullen ontbreken.

Timing
08u30 Eerste ronde
11u00 Tweede ronde
13u30 Derde ronde
16u00 Vierde ronde

De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 20u00 in de tent op de Marktplaats in Dadizele. Er wordt door de organisatoren terug een “A.S.B. Spektakelprijs” uitgereikt. De winnaar van deze “A.S.B Spektakelprijs” wordt gekozen door de baancommissarissen en aanwezigen langs het parcours.

Meer info waaronder de voorlopige deelnemerslijst vind je op www.rallysprintmoorslede.be

VAS
RT2
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X