Eddy Ghijsens en zijn nieuwe co-rijder Kevin Huygen (VW Golf TDI) zijn in de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het RACB Criterium, op de 14e plaats geëindigd. Ghijsens-Huygen kunnen terugblikken op probleemloze wedstrijd. Hun VW Golf TDI was eens te meer een voorbeeld van betrouwbaarheid. Over drie weken nemen Eddy Ghijsens en Kevin Huygen deel aan de Spa Rally.

Een mooie lentezon lokte nogal wat toeschouwers naar de rally van Haspengouw. Veel tijd om van die zon en het mooie landschap te genieten hadden Eddy Ghijsens en Kevin Huygen niet. Net voor de start gaf Eddy Ghijsens de laatste tips aan zijn debuterende co-rijder om dan richting eerste klassementsrit in Gingelom te vertrekken. Behalve een mindere bandenkeuze verliep de eerste ronde zonder problemen. Na 4 klassementsritten stond het duo op de 19e plaats. Bij de tweede doortocht verbeterden Eddy Ghijsens en Kevin Huygen hun tijden van de eerste ronde en eindigden ze uiteindelijk als 14e.

“Ik ben heel tevreden met onze prestatie en met de daaraan verbonden 14e plaats” zegt Eddy Ghijsens. “Deze ochtend maakten we een mindere bandenkeuze maar behalve dat kenden we een probleemloze wedstrijd. Ik voelde wel dat we al van november geen wedstrijd meer hadden gereden. Ik moest er toch wat in komen. Voor mijn co-rijder Kevin Huygen was alles nieuw. Zijn eerste tijdenboekje, de eerste nota’s schrijven, verbeteren en voorlezen. Hij deed het uitstekend. Uiteraard hebben we wat moeten werken aan het tempo van het voorlezen van de nota’s en aan zijn intonatie. Dat is zeer normaal. Tijdens de tweede ronde was het tempo en de intonatie al veel beter en had ik alle vertrouwen in zijn nota’s. ‘Voluit’ was ook ‘voluit’. Onze tijden werden altijd beter en beter. In de laatste rit reden we de 11e tijd. Dat soort tijden passen bij ons. Het vertrouwen zit goed. Laat dit het begin zijn van een mooie en lange samenwerking.”

KAMV
RT2

“Ik ben heel tevreden over mijn eerste wedstrijd en met de 14e plaats. De eerste keer nota’s mogen voorlezen was een geweldige ervaring” zegt een breed glimlachende Kevin Huygen. “Ik heb één klein foutje gemaakt zonder erge gevolgen. Deze namiddag ging het alsmaar beter. We sloten de wedstrijd af met een sterkte 11e tijd. Op geen enkel moment heb ik schrik gekend. Ik had vertrouwen in Eddy en dat vertrouwen was wederzijds. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd.”

VAS
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X