De voorgaande jaren is het Pirelli Junior Belgian Rally Championship een uitstekende springplank gebleken voor jonge talenten die willen doorstoten naar de topklasse, nationaal of internationaal. De kampioen van 2017, Guillaume de Mevius, zal in de kleuren van het RACB National Team een interessant programma in WRC-2 afwerken, terwijl hij in Landen tot de kanshebbers op de algemene zege behoort. De vice-kampioen van 2017, Sébastien Bedoret, start als officieel piloot van Skoda België met dezelfde intenties in Haspengouw. Ook Bedoret zal een paar WK-manches rijden. Dat geldt ook voor Grégoire Munster, de zoon van Bernard die vorig jaar op zijn 19dede Junior-titel veroverde.

Toch komt de titelhouder dit weekend in eigen land aan de start van de eerste manche van het Pirelli Junior BRC, de Rally van Haspengouw. Veel rijden blijft de beste manier om het ritme te onderhouden en te blijven leren. Grégoire Munster is dan ook de uitgesproken favoriet in Haspengouw met zijn Opel Adam R2.

Verder belooft het een open strijd te worden tussen de jongeren. Gelet op zijn ervaring in het Belgisch kampioenschap, is de belangrijkste outsider logischerwijze Tobias Brüls, maar de Oostkantonner zal het niet cadeau krijgen. Glenn Snaet wil met zijn Peugeot 208 R2 dit seizoen ook een gooi doen naar de Junior-titel, en de prijs in Pirelli-banden. Hetzelfde geldt voor Thibaud Mazuin, eveneens met een Peugeot 208 R2.

RT2
RallyTime animated

Op de snelle proeven rond Landen ging de overwinning vorig seizoen naar een Ford Fiesta R2T. Valentin Vertommen is de enige die opteert voor deze R2 met een turbo. Zijn broer Corentin debuteert met een Renault Twingo R1.

Het wordt ongetwijfeld weer een spannende strijd in deze 22steeditie van de Rally van Haspengouw, zaterdag 23 februari in Landen.

BRC
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X