Legend Boucles @ Bastogne 2019 – Freddy Loix met Toyota Celica GT-Four


Pierre Delettre had het reeds aangekondigd op de persconferentie. Mogelijk werd er nog een grote naam toegevoegd aan de affiche. Met Freddy Loix, voor de gelegenheid genavigeerd door Marie Vanfleteren, is het zover. Hij zal plaatsnemen achter het stuur van een Toyota Celica GT-Four ST165 in de categorie “Demo”.

Het project Loix werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met MS motor, een Toyota dealer uit Bastogne en Aarlen. MY Vintage zal instaan voor de Toyota Celica GT-Four ST165.

Tijdens zijn carrière kwam Freddy Loix drie seizoenen uit voor Toyota. Zo reed hij met de Celica GT-Four ST185 en ST205. Met de ST165, het model waarmee Carloz Sainz in 1990 de wereldtitel won, heeft ‘Fast Freddy’ nog geen wedstrijd betwist.