Dit weekend reed Stijn Naert zijn tweede wedstrijd uit zijn rallycarrière. Na de TBR Rallysprint stond met de Hemicuda Rally zijn eerste echte rally op het programma. Anton Dupan nam opnieuw plaats in het co-zitje. Last minute moest het team nog een andere wagen zoeken. Uiteindelijk ging men van start in een Honda Civic in klasse 1A. Met 4 wagens in de klasse en het droge weer, werd er stiekem gehoopt op klassewinst.

Tijdens de eerste lus werden de eerste meters met de wagen gemaakt. Het parcours lag er verraderlijk bij met glad asfalt en veel grint. Al snel werd het dan ook een slagveld met veel uitvallers. Het gevoel zat echter direct goed en zonder grote risico’s te nemen, reden we meteen drie snelste tijden in de klasse. Maar met slechts 7 seconden voorsprong op Dierckx beloofde het nog een spannende strijd te worden.

RT2
Stannic

In de tweede ronde werden de snelste tijden verdeeld. Op de eerste proef was Dierckx sneller, maar tijdens de volgende 2 proeven konden we onze voorsprong terug wat vergrootten. 11 seconden was het verschil na 6 klassementsproeven.

Tijdens de laatste lus ging Dierckx in de aanval en vooral op de eerste proef kwam hij sterk terug. Bij het ingaan van de laatste KP bedroeg de voorsprong slechts 2 seconden. We konden het hoofd koel houden en wonnen uiteindelijk de klasse met 0,7 seconden voorsprong. Bovendien werden we 54ste algemeen en 11de in Divisie 1-2, een onverhoopt resultaat!

“Het was een echte thriller”, vertelt Stijn. “Het geeft veel voldoening om mijn tweede rally af te sluiten met klassewinst. De wagen was nieuw voor ons, maar gaf geen krimp. Het was wat aanpassen aan deze auto, die volledig anders rijdt dan de Saxo waarmee we de TBR reden. Dankzij mijn sponsor Inox Constructies Popelier kon ik dit jaar mijn droom realiseren en debuteren in de rallysport. Deze klassewinst was enkel mogelijk dankzij ons serviceteam (Matthias, Jeffrey en Sarah), mijn co Anton Dupan en alle supporters langs de weg! Op naar volgend jaar, waar we ongetwijfeld terug aan de start zullen komen van enkele rally’s.”

Stannic_animatie
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X