Dit weekend reed Stijn Naert zijn tweede wedstrijd uit zijn rallycarrière. Na de TBR Rallysprint stond met de Hemicuda Rally zijn eerste echte rally op het programma. Anton Dupan nam opnieuw plaats in het co-zitje. Last minute moest het team nog een andere wagen zoeken. Uiteindelijk ging men van start in een Honda Civic in klasse 1A. Met 4 wagens in de klasse en het droge weer, werd er stiekem gehoopt op klassewinst.

Tijdens de eerste lus werden de eerste meters met de wagen gemaakt. Het parcours lag er verraderlijk bij met glad asfalt en veel grint. Al snel werd het dan ook een slagveld met veel uitvallers. Het gevoel zat echter direct goed en zonder grote risico’s te nemen, reden we meteen drie snelste tijden in de klasse. Maar met slechts 7 seconden voorsprong op Dierckx beloofde het nog een spannende strijd te worden.

In de tweede ronde werden de snelste tijden verdeeld. Op de eerste proef was Dierckx sneller, maar tijdens de volgende 2 proeven konden we onze voorsprong terug wat vergrootten. 11 seconden was het verschil na 6 klassementsproeven.

VAS
BRC

Tijdens de laatste lus ging Dierckx in de aanval en vooral op de eerste proef kwam hij sterk terug. Bij het ingaan van de laatste KP bedroeg de voorsprong slechts 2 seconden. We konden het hoofd koel houden en wonnen uiteindelijk de klasse met 0,7 seconden voorsprong. Bovendien werden we 54ste algemeen en 11de in Divisie 1-2, een onverhoopt resultaat!

“Het was een echte thriller”, vertelt Stijn. “Het geeft veel voldoening om mijn tweede rally af te sluiten met klassewinst. De wagen was nieuw voor ons, maar gaf geen krimp. Het was wat aanpassen aan deze auto, die volledig anders rijdt dan de Saxo waarmee we de TBR reden. Dankzij mijn sponsor Inox Constructies Popelier kon ik dit jaar mijn droom realiseren en debuteren in de rallysport. Deze klassewinst was enkel mogelijk dankzij ons serviceteam (Matthias, Jeffrey en Sarah), mijn co Anton Dupan en alle supporters langs de weg! Op naar volgend jaar, waar we ongetwijfeld terug aan de start zullen komen van enkele rally’s.”

KAMV
RallyTime animated
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X