Na de TBR rally werd de M3 volledig gestript, aangepast waar nodig en terug opgebouwd. Ondertussen werd hij ook in een nieuw kleedje gestopt qua kleur en livery. De beste aanpassing werd de verhouding, deze zorgt voor een lagere topsnelheid maar een betere acceleratie.

Gezien dit voor Wouter en Nico de laatste wedstrijd van het seizoen 2018 werd vertrokken we richting Omloop Van Vlaanderen met maar 1 doel, winnen. Daar beide het zowel professioneel en privé erg druk hebben laten we de East Belgian links liggen, en wensen we team Lommers-Michiels een dikke proficiat met hun kampioenschapstitel in het Criterium.

Passendale is voor Nico een “thuisrit” en deze proef ligt hen beide héél goed. Vandaar besloten ze onmiddellijk in de aanval te gaan om zo hopelijk een bres te slaan met de directe achtervolgers. Desondanks een klein tijdverlies na een collega deelnemer bedroeg de kloof onmiddellijk 21 seconden op de BMW van Segers.

RallyTime animated
KAMV

Toen deze aan de start van de 2de proef de handdoek moest gooien, bedroeg de totale achterstand van de “nieuwe 2de “ na KP2 reeds 47 seconden. Aan de start van KP2 Houthulst merkten we dat de rechter achterband een ferme inkeping had opgelopen en we deze best voor KP3 zouden vervangen.

Op Zilverberg liep het opnieuw bijna mis, maar gelukkig sonden we pas lek aan de finish. Rumbeke verliep moeiteloos. Ronde 1 eindigde aldus met een comfortabele voorsprong van 1min20 op de BMW van Lommers. Op naar KP Zoning.

Gezien er bij de BRC deelnemers enkele slachtoffers waren gevallen besloten we niets te forceren en onze eerste plaats veilig te stellen. Het nieuwe rubber, geplaatst tijdens de service, bleek iets minder grip te geven, doch besloten we vol te blijven gaan voor winst wat opnieuw loonde.

De volgende 4 proeven verliepen perfect en met 9 scratches op 9 wonnen we de wedstrijd met bijna 2min voorsprong.

Voor de BMW staat nog een uitstapje richting Koekelare gepland, dit met Brecht en Benny.

Nogmaals bedankt aan ons fantastisch serviceteam, supporters en natuurlijk onze sponsors.

RT2
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X