Na de TBR rally werd de M3 volledig gestript, aangepast waar nodig en terug opgebouwd. Ondertussen werd hij ook in een nieuw kleedje gestopt qua kleur en livery. De beste aanpassing werd de verhouding, deze zorgt voor een lagere topsnelheid maar een betere acceleratie.

Gezien dit voor Wouter en Nico de laatste wedstrijd van het seizoen 2018 werd vertrokken we richting Omloop Van Vlaanderen met maar 1 doel, winnen. Daar beide het zowel professioneel en privé erg druk hebben laten we de East Belgian links liggen, en wensen we team Lommers-Michiels een dikke proficiat met hun kampioenschapstitel in het Criterium.

Passendale is voor Nico een “thuisrit” en deze proef ligt hen beide héél goed. Vandaar besloten ze onmiddellijk in de aanval te gaan om zo hopelijk een bres te slaan met de directe achtervolgers. Desondanks een klein tijdverlies na een collega deelnemer bedroeg de kloof onmiddellijk 21 seconden op de BMW van Segers.

VAS
RallyTime animated

Toen deze aan de start van de 2de proef de handdoek moest gooien, bedroeg de totale achterstand van de “nieuwe 2de “ na KP2 reeds 47 seconden. Aan de start van KP2 Houthulst merkten we dat de rechter achterband een ferme inkeping had opgelopen en we deze best voor KP3 zouden vervangen.

Op Zilverberg liep het opnieuw bijna mis, maar gelukkig sonden we pas lek aan de finish. Rumbeke verliep moeiteloos. Ronde 1 eindigde aldus met een comfortabele voorsprong van 1min20 op de BMW van Lommers. Op naar KP Zoning.

Gezien er bij de BRC deelnemers enkele slachtoffers waren gevallen besloten we niets te forceren en onze eerste plaats veilig te stellen. Het nieuwe rubber, geplaatst tijdens de service, bleek iets minder grip te geven, doch besloten we vol te blijven gaan voor winst wat opnieuw loonde.

De volgende 4 proeven verliepen perfect en met 9 scratches op 9 wonnen we de wedstrijd met bijna 2min voorsprong.

Voor de BMW staat nog een uitstapje richting Koekelare gepland, dit met Brecht en Benny.

Nogmaals bedankt aan ons fantastisch serviceteam, supporters en natuurlijk onze sponsors.

BRC
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X