De Omloop van Vlaanderen is aan zijn 59e editie toe en is daarmee de oudste wedstrijd op de Belgische rallykalender. Patrick Snijers won deze wedstrijd zes keer. Na enkele jaren afwezigheid staat hij dit weekend samen met corijder Davy Thierie aan de start. “Dat heb ik te danken aan mijn partner Yves Maes van Maes containers” zegt Patrick Snijers. “Dankzij hem kan ik voor het eerst in jaren, met een competitieve en betrouwbare wagen, een volledige kampioenschap afwerken. Dat geeft zoveel voldoening.”

Patrick Snijers staat momenteel derde in het kampioenschap en aan de leiding in de GT klasse. In het verleden won hij 7 Belgische titels, 1 Nederlandse en 1 Europese. Dit weekend kan hij daar nog een titel aan toevoegen. “Het is geen algemene titel maar eentje in mijn klasse. Die titel heeft dan ook de uitstraling niet van een algemene titel maar het is wel een beloning voor de inspanningen van mijn partners, in het bijzonder Yves Maes. Ik heb ook enorm veel voldoening van mijn derde plaats algemeen. Het winnen van een titel is de opeenvolging van successen en is de bevestiging dat je bezig bent aan een goed seizoen. Maar laat ons niet het vel van de beer verkopen vooraleer die geschoten is. We staan er goed voor en als we erin slagen om voor Gunther Monnens te eindigen dan is die titel ook een feit. Maar eerst moet de koers gereden worden. Met Delplace, Van Parijs, Monnens en Claerhout verwacht ik mij opnieuw aan een pittige strijd. De Omloop heeft een specifiek parcours. Roeselare is niet zo heel erg ver weg van Ieper maar toch zijn het twee verschillende wedstrijden. Het parcours van de Omloop is sneller en de klassementsritten liggen er glad bij.”

Het rallycentrum van de Omloop van Vlaanderen ligt in Roeselare aan de Zwaaikomstraat, recht tegenvoer de thuisbasis van Team Floral. Op vrijdagavond worden er 5 klassementsritten gereden goed voor 39.97 km rijden tegen de tijd. Op zaterdag komen er daar nog eens 158.77 competitieve kilometers bij uitgesmeerd over 13 klassementsritten. De winnaar van de 59e Omloop van Vlaanderen mag omstreeks 20.45 u de champagne ontkurken.

RallyTime animated
VAS

RT2
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X