De Omloop van Vlaanderen is aan zijn 59e editie toe en is daarmee de oudste wedstrijd op de Belgische rallykalender. Patrick Snijers won deze wedstrijd zes keer. Na enkele jaren afwezigheid staat hij dit weekend samen met corijder Davy Thierie aan de start. “Dat heb ik te danken aan mijn partner Yves Maes van Maes containers” zegt Patrick Snijers. “Dankzij hem kan ik voor het eerst in jaren, met een competitieve en betrouwbare wagen, een volledige kampioenschap afwerken. Dat geeft zoveel voldoening.”

Patrick Snijers staat momenteel derde in het kampioenschap en aan de leiding in de GT klasse. In het verleden won hij 7 Belgische titels, 1 Nederlandse en 1 Europese. Dit weekend kan hij daar nog een titel aan toevoegen. “Het is geen algemene titel maar eentje in mijn klasse. Die titel heeft dan ook de uitstraling niet van een algemene titel maar het is wel een beloning voor de inspanningen van mijn partners, in het bijzonder Yves Maes. Ik heb ook enorm veel voldoening van mijn derde plaats algemeen. Het winnen van een titel is de opeenvolging van successen en is de bevestiging dat je bezig bent aan een goed seizoen. Maar laat ons niet het vel van de beer verkopen vooraleer die geschoten is. We staan er goed voor en als we erin slagen om voor Gunther Monnens te eindigen dan is die titel ook een feit. Maar eerst moet de koers gereden worden. Met Delplace, Van Parijs, Monnens en Claerhout verwacht ik mij opnieuw aan een pittige strijd. De Omloop heeft een specifiek parcours. Roeselare is niet zo heel erg ver weg van Ieper maar toch zijn het twee verschillende wedstrijden. Het parcours van de Omloop is sneller en de klassementsritten liggen er glad bij.”

Het rallycentrum van de Omloop van Vlaanderen ligt in Roeselare aan de Zwaaikomstraat, recht tegenvoer de thuisbasis van Team Floral. Op vrijdagavond worden er 5 klassementsritten gereden goed voor 39.97 km rijden tegen de tijd. Op zaterdag komen er daar nog eens 158.77 competitieve kilometers bij uitgesmeerd over 13 klassementsritten. De winnaar van de 59e Omloop van Vlaanderen mag omstreeks 20.45 u de champagne ontkurken.

RallyTime animated
RT1

RallyTime animated
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X