Foto Huyndai Motorsport

Na een uitermate spannende wedstrijd schrijft Thierry Neuville, na de Rally van Portugal, ook de Rally van Sardinië achter zijn naam. Pas in de allerlaatste proef, de powerstage, ging onze landgenoot over WK titelrivaal Sébastien Ogier. En dat kon de Fransman duidelijk moeilijk verteren…

Vrijdagnamiddag, op de zesde proef, nam Ogier de leiding in handen. De fransman sloot de dag af met een voorsprong van 18,9 seconden op Neuville. Een voorsprong die hij echter niet verder kon uitbouwen op zaterdag.

Op de twaalfde proef realiseerde Ogier zijn laatste besttijd. Met nog 6 proeven, 2 op zaterdag en 4 op zondag, bedroeg de voorsprong van Ogier op Neuville slechts 6,8 seconden. Nog een kleine 100 wedstrijdkilometers te gaan. 100 spannende wedstrijdkilometers waarin de tijdsverschillen tussen de twee titelrivalen zeer miniem waren. Neuville had immers zes besttijden op rij nodig om uiteindelijk met slechts 0,7 seconden voorsprong de Rally van Sardinië aan zijn palmares toe te voegen.

BRC
RallyTime animated

Neuville doet uiteraard een goede zaak in zijn strijd om de wereldtitel. Hij pakt de volle buit, 25 + 5 punten van de powerstage, en loopt zo verder uit op Ogier die nu reeds op 27 punten volgt.

“We zijn tevreden met de punten voor het kampioenschap. We verloren een veldslag maar we hebben de oorlog nog niet verloren,” vertelde Ogier na aankomst op de laatste proef. Al was duidelijk van zijn gezicht af te lezen dat hij het moeilijk had met dit verlies. In plaats van onze landgenoot proficiat te wensen, kon hij het dan ook niet laten om volgend statement de wereld in te sturen. “Thierry had geluk met de regen. Er zal nog wel een rally komen waar hij tijd zal verliezen wanneer hij als eerste de baan op moet.”

Binnen een kleine twee weken, krijgen we de kans om Neuville in België aan het werk te zien in de Ypres Rally. Het is trouwens voor het eerst dat een piloot als leider in de tussenstand van het WK aan de start staat in Ieper.

BRC
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X