Foto Huyndai Motorsport

Na een uitermate spannende wedstrijd schrijft Thierry Neuville, na de Rally van Portugal, ook de Rally van Sardinië achter zijn naam. Pas in de allerlaatste proef, de powerstage, ging onze landgenoot over WK titelrivaal Sébastien Ogier. En dat kon de Fransman duidelijk moeilijk verteren…

Vrijdagnamiddag, op de zesde proef, nam Ogier de leiding in handen. De fransman sloot de dag af met een voorsprong van 18,9 seconden op Neuville. Een voorsprong die hij echter niet verder kon uitbouwen op zaterdag.

Op de twaalfde proef realiseerde Ogier zijn laatste besttijd. Met nog 6 proeven, 2 op zaterdag en 4 op zondag, bedroeg de voorsprong van Ogier op Neuville slechts 6,8 seconden. Nog een kleine 100 wedstrijdkilometers te gaan. 100 spannende wedstrijdkilometers waarin de tijdsverschillen tussen de twee titelrivalen zeer miniem waren. Neuville had immers zes besttijden op rij nodig om uiteindelijk met slechts 0,7 seconden voorsprong de Rally van Sardinië aan zijn palmares toe te voegen.

RT1
RT2

Neuville doet uiteraard een goede zaak in zijn strijd om de wereldtitel. Hij pakt de volle buit, 25 + 5 punten van de powerstage, en loopt zo verder uit op Ogier die nu reeds op 27 punten volgt.

“We zijn tevreden met de punten voor het kampioenschap. We verloren een veldslag maar we hebben de oorlog nog niet verloren,” vertelde Ogier na aankomst op de laatste proef. Al was duidelijk van zijn gezicht af te lezen dat hij het moeilijk had met dit verlies. In plaats van onze landgenoot proficiat te wensen, kon hij het dan ook niet laten om volgend statement de wereld in te sturen. “Thierry had geluk met de regen. Er zal nog wel een rally komen waar hij tijd zal verliezen wanneer hij als eerste de baan op moet.”

Binnen een kleine twee weken, krijgen we de kans om Neuville in België aan het werk te zien in de Ypres Rally. Het is trouwens voor het eerst dat een piloot als leider in de tussenstand van het WK aan de start staat in Ieper.

KAMV
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X