Foto Huyndai Motorsport

Na een uitermate spannende wedstrijd schrijft Thierry Neuville, na de Rally van Portugal, ook de Rally van Sardinië achter zijn naam. Pas in de allerlaatste proef, de powerstage, ging onze landgenoot over WK titelrivaal Sébastien Ogier. En dat kon de Fransman duidelijk moeilijk verteren…

Vrijdagnamiddag, op de zesde proef, nam Ogier de leiding in handen. De fransman sloot de dag af met een voorsprong van 18,9 seconden op Neuville. Een voorsprong die hij echter niet verder kon uitbouwen op zaterdag.

Op de twaalfde proef realiseerde Ogier zijn laatste besttijd. Met nog 6 proeven, 2 op zaterdag en 4 op zondag, bedroeg de voorsprong van Ogier op Neuville slechts 6,8 seconden. Nog een kleine 100 wedstrijdkilometers te gaan. 100 spannende wedstrijdkilometers waarin de tijdsverschillen tussen de twee titelrivalen zeer miniem waren. Neuville had immers zes besttijden op rij nodig om uiteindelijk met slechts 0,7 seconden voorsprong de Rally van Sardinië aan zijn palmares toe te voegen.

BRC
VAS

Neuville doet uiteraard een goede zaak in zijn strijd om de wereldtitel. Hij pakt de volle buit, 25 + 5 punten van de powerstage, en loopt zo verder uit op Ogier die nu reeds op 27 punten volgt.

“We zijn tevreden met de punten voor het kampioenschap. We verloren een veldslag maar we hebben de oorlog nog niet verloren,” vertelde Ogier na aankomst op de laatste proef. Al was duidelijk van zijn gezicht af te lezen dat hij het moeilijk had met dit verlies. In plaats van onze landgenoot proficiat te wensen, kon hij het dan ook niet laten om volgend statement de wereld in te sturen. “Thierry had geluk met de regen. Er zal nog wel een rally komen waar hij tijd zal verliezen wanneer hij als eerste de baan op moet.”

Binnen een kleine twee weken, krijgen we de kans om Neuville in België aan het werk te zien in de Ypres Rally. Het is trouwens voor het eerst dat een piloot als leider in de tussenstand van het WK aan de start staat in Ieper.

KAMV
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X