Foto Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville deed dit weekend een heel goede zaak in Portugal. De Oostkantonner neemt ruim de leiding over van Sébastien Ogier in de tussenstand van het WK.

Ott Tänak moest vrijdagmorgen, op de eerste KP van de dag, zijn wagen reeds aan de kant zetten. Een steen ging door de radiator van zijn Toyota Yaris WRC met als gevolg dat ook de motor beschadigd raakte.

Later op de dag ging Sébastien Ogier in de fout. Was de crash van de Fransman het sein voor Neuville om de aanval in te zetten? Of werd hij hierdoor van heel wat druk verlost? Feit is dat onze Belg met vier besttijden oprukte van de zesde plaats algemeen naar de kop van het klassement.

RallyTime animated
RT1

Zaterdag kwam Neuville niet in de problemen. Meer zelfs. Hij wist zijn voorsprong op de nummer twee in de rangschikking, Elfyn Evans, te vergroten van een kleine 18 seconden naar bijna 40 seconden.

Met een ruime voorsprong mocht het zondag niet meer fout lopen. Neuville nam het zekere voor het onzekere en nam zelfs twee reservewielen mee in de wagen. Tot aan de powerstage. Zowel Ogier als Tänak wisten geen extra punten te scoren op KP Fafe. Onze landgenoot gaf vooraf te kennen dat hij toch graag een of twee puntjes extra wou scoren… Met een tweede plaats in de powerstage, werden het er uiteindelijk zelfs vier.

Met een 29 punten, er zijn maximum 30 punten te behalen, doet Thierry Neuville een uitstekende zaak in het tussenklassement van het WK. Zo staat hij nu aan de leiding met 19 punten voorsprong op Ogier, die geen punten wist te scoren in Portugal. Ook Tänak bleef puntenloos achter en volgt reeds op 47 punten van de nieuwe leider.

KAMV
RT1
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X