Foto Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville deed dit weekend een heel goede zaak in Portugal. De Oostkantonner neemt ruim de leiding over van Sébastien Ogier in de tussenstand van het WK.

Ott Tänak moest vrijdagmorgen, op de eerste KP van de dag, zijn wagen reeds aan de kant zetten. Een steen ging door de radiator van zijn Toyota Yaris WRC met als gevolg dat ook de motor beschadigd raakte.

RT1
Stannic_animatie

Later op de dag ging Sébastien Ogier in de fout. Was de crash van de Fransman het sein voor Neuville om de aanval in te zetten? Of werd hij hierdoor van heel wat druk verlost? Feit is dat onze Belg met vier besttijden oprukte van de zesde plaats algemeen naar de kop van het klassement.

Zaterdag kwam Neuville niet in de problemen. Meer zelfs. Hij wist zijn voorsprong op de nummer twee in de rangschikking, Elfyn Evans, te vergroten van een kleine 18 seconden naar bijna 40 seconden.

Met een ruime voorsprong mocht het zondag niet meer fout lopen. Neuville nam het zekere voor het onzekere en nam zelfs twee reservewielen mee in de wagen. Tot aan de powerstage. Zowel Ogier als Tänak wisten geen extra punten te scoren op KP Fafe. Onze landgenoot gaf vooraf te kennen dat hij toch graag een of twee puntjes extra wou scoren… Met een tweede plaats in de powerstage, werden het er uiteindelijk zelfs vier.

Met een 29 punten, er zijn maximum 30 punten te behalen, doet Thierry Neuville een uitstekende zaak in het tussenklassement van het WK. Zo staat hij nu aan de leiding met 19 punten voorsprong op Ogier, die geen punten wist te scoren in Portugal. Ook Tänak bleef puntenloos achter en volgt reeds op 47 punten van de nieuwe leider.

Stannic_animatie
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X