Patrick Snijers en Davy Thierie zijn in de Sezoensrally met de MAES Porsche op een knappe vijfde plaats algemeen geëindigd. Net zoals dat in Spa en in Namen het geval was won het duo ook in Bocholt de GT klasse.

Elke passage van de geel-zwarte MAES Porsche was een streling voor het oog. De 997 danste als het ware op de bolletjes maaskiezel. Het talrijk opgekomen publiek reageerde telkens enthousiast. “Samen met de Haspengouw is de Sezoensrally mijn thuiswedstrijd” zegt Patrick Snijers. “De fans waren massaal op de afspraak en waren allen zeer enthousiast. Je ziet die mensen genieten en die aanmoedigingen doen je wel iets. Maar het blijft zaak om het hoofd erbij te houden. De focus moet er zijn want een fout is snel gebeurd.”

RallyTime animated
BRC

“Vanaf het begin zaten we goed in het ritme. Tot mijn eigen verbazing stonden we na twee ritten op de vierde plaats” begint Patrick Snijers zijn analyse. “En toch zaten we toen nog niet op de limiet. Eigenlijk waren we in het begin van de rally zelfs een beetje te voorzichtig. Na de eerste ronde hebben we de wagen iets verhoogd, hadden we een nog beter gevoel en konden we voluit gaan. Dat was nodig want tot de voorlaatste proef streden we met Erik Van Loon voor de vierde plaats. In de voorlaatste proef deed er zich een technisch probleem voor en moesten we alle zeilen bijzetten om het op te lossen. Ei zo na waren we buiten koers. We boden ons 13 minuten te laat aan bij de volgende tijdcontrole en kregen daardoor 2 min 10 sec straftijd. 3 minuten later zou einde wedstrijd betekend hebben. Maar eind goed al goed. We eindigden vijfde na een heerlijke rally. Eens te meer is gebleken dat de Porsche een sterke beer is die nog altijd tot de verbeelding spreekt. Een zalige combinatie!”

RallyTime animated
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X