Na haar debuut als pilote in de Rallye de Mettet-Florennes was het reeds duidelijk. Het zou niet bij die ene keer blijven.  Volgend weekend is het dan zover. Met nummer 141 op de deuren staat Elien Verhaeghe aan de start in Bocholt, in het Criterium, om haar debuut te maken op de Vlaamse wegen.

Je eerste Waalse wedstrijd was niet de makkelijkste. Met 22% onverhard op maaskiezel word je eerste Vlaamse wedstrijd dat evenmin.

KAMV
VAS

“Ik kies er inderdaad weer niet de gemakkelijkste wedstrijd uit, denk ik,” vertelt Elien. “De uitdaging is hierdoor wel groter en wordt het allemaal nog wat spannender. Daarnaast kan ik in zo’n wedstrijd natuurlijk ook veel meer leren.”

Je start met de Citroën Saxo Gr. N uit de stallen van Philcars en Anton Dupan in het rechterzitje.

“De auto en het budget waren reeds geregeld. Ik was enkel nog op zoek naar co-piloot. Via via kwam ik terecht bij Anton Dupan. Ik was op zoek naar iemand die gemotiveerd was en die ervaring had. Naar iemand die rust uitstraalt, iemand die goed voorbereid is en iemand die ik voor de volle 100% kan vertrouwen. Maar tegelijk ook iemand waar ik mij mee kan amuseren. Want dat blijft bij mij wel voorop staan, het plezier. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat het meteen klikte.

Samen gaan wij stap per stap opbouwen en proberen progressie te maken, zoveel mogelijk te leren en vooral aan te komen. We zien het alvast helemaal zitten! Tot dit weekend in Bocholt!”

Tot slot wil Elien ook nog enkele mensen bedanken en een oproep doen.

“Eerst en vooral wil ik mijn papa Philippe Verhaeghe van Philcars  en Grondwerken Versavele bedanken. Zonder hen zou ik deze rally niet rijden. Daarnaast is het de bedoeling om dit seizoen meerdere wedstrijden te rijden. Daarvoor zijn we nog op zoek naar wat extra budget. Dus mocht je interesse hebben om een jongedame dat kleine financiële steuntje te geven, mag je gerust contact met mij opnemen.”

VAS
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X