Terwijl zijn twee jonge teamgenoten een testsessie afwerkten, was Philip Cracco als zakenman druk aan het werk voor JobFIXers en Rodania. De ambitie van Philip in deze Rally van Wallonië is van een andere orde.

“Een testsessie heeft weinig zin voor mij,” vertelt Philip bescheiden. “Het zal weinig veranderen aan mijn resultaat. Pieter-Jan Michiel en Achiel starten met andere ambities. Ik zal de auto wel beter leren kennen tijdens de wedstrijd. Natuurlijk ga ik het beste van mezelf geven, maar ik kom vooral om me te amuseren op deze schitterende klassementsproeven. Ik kijk enorm uit naar de start.”

De Rally van Wallonië bracht Philip in het verleden niet veel geluk. 8 keer stond hij aan de start en slechts 2 keer haalde hij de finish. “Een foutje is snel gemaakt en met die hoge snelheden is de wedstrijd dan meestal afgelopen. Ik herinner me een klein foutje met een Peugeot 207 S2000, samen met Geert “de Buzze” Beauprez. Ik reed helemaal niet te snel, maar plots lagen we op het dak. We zijn toen de volgende dag op die bewuste plaats gaan kijken om te begrijpen wat er gebeurd kon zijn. Wellicht brak een achterwiel af. Met de Renault Clio ben ik ook eens over de kop gegaan aan hoge snelheid. De Wallonie vergeeft weinig, maar de laatste keer, in 2017, stond ik wel aan de finish met de Fiesta R5…”

KAMV
BRC

Zoals elk jaar opent de Rally van Wallonië met een dubbele passage op de Citadel. “Kijk, ik ben toch altijd nerveus voor die proef, want je wil de wagen niet stuk rijden op de hoge boordstenen. Ik wil zaterdag ook nog genieten. Dan begint het echte rallyplezier pas!,” aldus de zakenman die met JobFIXers naamsponsor is van het Belgian Rally Championship 2018.

KAMV
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X