In 2016 debuteerde Glenn Snaet, in de Rally van Staden, met een Peugeot 106. Vorig seizoen stond hij, met zijn vaste co Olivier Vanneste, aan de start met de Peugeot 208 R2 van Pevatec. Dit jaar zet het duo zijn volgende stap in hun nog prille rally carrière.  

“Na vorig jaar 3 maal aan de start te hebben gestaan met een R2 wagen hebben we de smaak te pakken gekregen,” laat Glenn weten. “Nu willen we een stapje hogerop en zo eens proeven van het nationale gebeuren. De wagen wordt net als vorig jaar terug de Peugeot 208. Die hebben we trouwens aangekocht bij Pevatec, die wel nog steeds de service zullen verzorgen.”

Jullie starten dadelijk met een driedaagse wedstrijd.

“Veel mensen raden ons aan om wedstrijden te rijden met meer kilometers om ritme op te doen. Dat is dan ook onze enige doelstelling. Plus de Waalse parcours zijn dan ook totaal verschillend van die bij ons in West-Vlaanderen. Een grote uitdaging dus.”

RallyTime animated
RT2

Je geeft het zelf al aan. Vooral ervaring opdoen is belangrijk voor jullie?

“Naar de referenties in de r2 klasse wil ik voorlopig nog niet kijken. Daar hebben Olivier en ik te weinig ervaring voor. Naar het einde van de wedstrijd willen we uiteraard graag progressie zien in onze tijden.”

Wat staat er dit jaar nog op het programma?

“Het is de bedoeling om verder dit jaar ook aan de start te komen in Ieper, Condroz en mijn thuisrally in Staden.”

 

 

BRC
RallyTime animated
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X