In 2016 debuteerde Glenn Snaet, in de Rally van Staden, met een Peugeot 106. Vorig seizoen stond hij, met zijn vaste co Olivier Vanneste, aan de start met de Peugeot 208 R2 van Pevatec. Dit jaar zet het duo zijn volgende stap in hun nog prille rally carrière.  

“Na vorig jaar 3 maal aan de start te hebben gestaan met een R2 wagen hebben we de smaak te pakken gekregen,” laat Glenn weten. “Nu willen we een stapje hogerop en zo eens proeven van het nationale gebeuren. De wagen wordt net als vorig jaar terug de Peugeot 208. Die hebben we trouwens aangekocht bij Pevatec, die wel nog steeds de service zullen verzorgen.”

Jullie starten dadelijk met een driedaagse wedstrijd.

“Veel mensen raden ons aan om wedstrijden te rijden met meer kilometers om ritme op te doen. Dat is dan ook onze enige doelstelling. Plus de Waalse parcours zijn dan ook totaal verschillend van die bij ons in West-Vlaanderen. Een grote uitdaging dus.”

RT1
RT2

Je geeft het zelf al aan. Vooral ervaring opdoen is belangrijk voor jullie?

“Naar de referenties in de r2 klasse wil ik voorlopig nog niet kijken. Daar hebben Olivier en ik te weinig ervaring voor. Naar het einde van de wedstrijd willen we uiteraard graag progressie zien in onze tijden.”

Wat staat er dit jaar nog op het programma?

“Het is de bedoeling om verder dit jaar ook aan de start te komen in Ieper, Condroz en mijn thuisrally in Staden.”

 

 

RT2
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X