Zoals vorig jaar heeft de organisatie van de Rally de Wallonie een « Special Test » georganiseerd. Deze zal doorgaan deze donderdag op een deel van de oude KP te Loyers.

Het merendeel van de favorieten van de 34ste editie hebben zich hiervoor aangemeld en de toeschouwers kunnen aan de vooravond van de start van de rally al genieten van een lekkere apperitief. De verwachte piloten, met onder andere Guillaume De Mévius (Peugeot 208 T16), Francis Lejeune (Skoda Fabia WRC) die zich bijvoegen bij de verschillende Skoda Fabia R5 met onder hen Cédric Cherain, Vincent Verschueren, of Sébastien Bedoret, Steve Matterne, Xavier Bouche, David Bonjean, Etienne Monfort en Olivier Collard alsook andere vertegenwoordigers van de categorie R5.

VAS
RT2

De liefhebbers van propulsie worden niet buitengesloten door de aanwezigheid van de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers en Laurent Mottet of de Opel Kadett GT/E van Michaël Lottefier. Tenslotte zullen vele amateurs de opstelling komen ontdekken net zoals enkele “junior” piloten zoals Tobias Brüls (Ford Fiesta R2T), Thibaud Mazuin (Skoda Fabia R2), Niels Reynvoet (Ford Fiesta R2T), Grégoire Munster (Opel Adam R2) en Jean Dilley (Ford Fiesta R2T) voor wie Timo Van Der Marel (Opel Adam R2), ook aanwezig deze donderdag, een goede referentie zal zijn.

Ter herinnering is de toegang voor het publiek volledig gratis. De eerste theoretische start is gepland om 14u00 en de laatste om 17u50. Een plan van deze test is terug te vinden in de rubriek “ Document” van de site, of simpelweg op onderstaande link klikken.

VAS
RT1
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X