Patrick Snijers en zijn corijder Davy Thierie zijn met hun Maes Containers Porsche 997 GT3 op de vijfde plaats geëindigd in de rally van Spa, de tweede van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK rally 2018. Snijers en Thierie wonnen eveneens de GT klasse.

Na zijn valse start in de rally van Haspengouw was Patrick Snijers uit op eerherstel. De rally van Spa mocht dan niet op maat van zijn tweewiel aangedreven Porsche zijn, Snijers zou er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Snijers-Thierie begonnen de rally van Spa met een 6e tijd maar zakten tegen het einde van de eerste wedstrijddag weg naar de 10e plaats. De zware onverharde stukken waren niet echt in het voordeel van de Porsche. Zaterdagochtend maakte Patrick Snijers meteen drie plaatsen goed en schoof op naar de 7e plaats. Op het einde van de eerste ronde stond hij op de 5e plaats. In de tweede ronde van 5 klassementsritten vocht Snijers een verbeten duel uit met de 19 jarige Pieter Jan Michiel Cracco. Snijers zakte naar de 6e plaats maar in de slotrit haalde de Limburger alles uit de kast en wipte hij over Cracco naar de 5e plaats.

RallyTime animated
63ste OVV

“Ik ben heel tevreden met deze 5e plaats” zegt Patrick Snijers. “Vooraf mikte ik op de zege in de GT en hoopte ik stiekem op de 5e plaats. Eerlijk, ik had nooit gedacht dat dit, gezien het sterke deelnemersveld, me zou lukken. Ook het parcours was niet op maat van de Porsche. Dit was echt iets voor de snelle vierwiel aangedreven R5 wagens. Dat we dan na 2 dagen toch nog als 5e eindigen is ronduit schitterend. Vandaag werden er twee ritten afgelast, telkens op het moment dat we wilden starten. Het waren dan ook nog eens twee ritten waar ik het verschil kon maken. Eén daarvan was de Clémentine. Deze namiddag rijden we daar de 4e tijd algemeen. Om eerlijk te zijn had ik me al neergelegd met de 6e plaats maar in de allerlaatste rit heb ik dan toch nog eens heel hard doorgetrapt. Het was sterker dan mezelf. Het resultaat is dat we als 5e finishen. Ik wil mijn sponsor Yves Maes, zaakvoerder van Maes Containers, heel hard bedanken voor het vertrouwen. Ook een grote dankjewel aan mijn gelegenheids corijder Davy Thierie. Hij was een perfecte gids op het verraderlijke parcours. Begin april wil ik in Tielt tijdens de TAC rally opnieuw knallen.”

RallyTime animated
63ste OVV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X