Patrick Snijers en zijn corijder Davy Thierie zijn met hun Maes Containers Porsche 997 GT3 op de vijfde plaats geëindigd in de rally van Spa, de tweede van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK rally 2018. Snijers en Thierie wonnen eveneens de GT klasse.

Na zijn valse start in de rally van Haspengouw was Patrick Snijers uit op eerherstel. De rally van Spa mocht dan niet op maat van zijn tweewiel aangedreven Porsche zijn, Snijers zou er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Snijers-Thierie begonnen de rally van Spa met een 6e tijd maar zakten tegen het einde van de eerste wedstrijddag weg naar de 10e plaats. De zware onverharde stukken waren niet echt in het voordeel van de Porsche. Zaterdagochtend maakte Patrick Snijers meteen drie plaatsen goed en schoof op naar de 7e plaats. Op het einde van de eerste ronde stond hij op de 5e plaats. In de tweede ronde van 5 klassementsritten vocht Snijers een verbeten duel uit met de 19 jarige Pieter Jan Michiel Cracco. Snijers zakte naar de 6e plaats maar in de slotrit haalde de Limburger alles uit de kast en wipte hij over Cracco naar de 5e plaats.

RallyTime animated
BRC

“Ik ben heel tevreden met deze 5e plaats” zegt Patrick Snijers. “Vooraf mikte ik op de zege in de GT en hoopte ik stiekem op de 5e plaats. Eerlijk, ik had nooit gedacht dat dit, gezien het sterke deelnemersveld, me zou lukken. Ook het parcours was niet op maat van de Porsche. Dit was echt iets voor de snelle vierwiel aangedreven R5 wagens. Dat we dan na 2 dagen toch nog als 5e eindigen is ronduit schitterend. Vandaag werden er twee ritten afgelast, telkens op het moment dat we wilden starten. Het waren dan ook nog eens twee ritten waar ik het verschil kon maken. Eén daarvan was de Clémentine. Deze namiddag rijden we daar de 4e tijd algemeen. Om eerlijk te zijn had ik me al neergelegd met de 6e plaats maar in de allerlaatste rit heb ik dan toch nog eens heel hard doorgetrapt. Het was sterker dan mezelf. Het resultaat is dat we als 5e finishen. Ik wil mijn sponsor Yves Maes, zaakvoerder van Maes Containers, heel hard bedanken voor het vertrouwen. Ook een grote dankjewel aan mijn gelegenheids corijder Davy Thierie. Hij was een perfecte gids op het verraderlijke parcours. Begin april wil ik in Tielt tijdens de TAC rally opnieuw knallen.”

VAS
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X