Patrick Snijers en zijn corijder Davy Thierie zijn met hun Maes Containers Porsche 997 GT3 op de vijfde plaats geëindigd in de rally van Spa, de tweede van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK rally 2018. Snijers en Thierie wonnen eveneens de GT klasse.

Na zijn valse start in de rally van Haspengouw was Patrick Snijers uit op eerherstel. De rally van Spa mocht dan niet op maat van zijn tweewiel aangedreven Porsche zijn, Snijers zou er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

RT1
VAS

Snijers-Thierie begonnen de rally van Spa met een 6e tijd maar zakten tegen het einde van de eerste wedstrijddag weg naar de 10e plaats. De zware onverharde stukken waren niet echt in het voordeel van de Porsche. Zaterdagochtend maakte Patrick Snijers meteen drie plaatsen goed en schoof op naar de 7e plaats. Op het einde van de eerste ronde stond hij op de 5e plaats. In de tweede ronde van 5 klassementsritten vocht Snijers een verbeten duel uit met de 19 jarige Pieter Jan Michiel Cracco. Snijers zakte naar de 6e plaats maar in de slotrit haalde de Limburger alles uit de kast en wipte hij over Cracco naar de 5e plaats.

“Ik ben heel tevreden met deze 5e plaats” zegt Patrick Snijers. “Vooraf mikte ik op de zege in de GT en hoopte ik stiekem op de 5e plaats. Eerlijk, ik had nooit gedacht dat dit, gezien het sterke deelnemersveld, me zou lukken. Ook het parcours was niet op maat van de Porsche. Dit was echt iets voor de snelle vierwiel aangedreven R5 wagens. Dat we dan na 2 dagen toch nog als 5e eindigen is ronduit schitterend. Vandaag werden er twee ritten afgelast, telkens op het moment dat we wilden starten. Het waren dan ook nog eens twee ritten waar ik het verschil kon maken. Eén daarvan was de Clémentine. Deze namiddag rijden we daar de 4e tijd algemeen. Om eerlijk te zijn had ik me al neergelegd met de 6e plaats maar in de allerlaatste rit heb ik dan toch nog eens heel hard doorgetrapt. Het was sterker dan mezelf. Het resultaat is dat we als 5e finishen. Ik wil mijn sponsor Yves Maes, zaakvoerder van Maes Containers, heel hard bedanken voor het vertrouwen. Ook een grote dankjewel aan mijn gelegenheids corijder Davy Thierie. Hij was een perfecte gids op het verraderlijke parcours. Begin april wil ik in Tielt tijdens de TAC rally opnieuw knallen.”

RT2
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X