Patrick Snijers en Luc Bouchat (Porsche 997 GT3) hebben de finish in de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het BK rally 2018, niet gehaald. De Limburger moest al snel de handdoek werpen met technische problemen.

Patrick Snijers was gebrand op een goede prestatie in de rally van Haspengouw. De vele steunberichten op zijn comeback en de goede test eerder deze week zorgden ervoor dat Snijers bijzonder gemotiveerd was. Helaas is en blijft rally een mechanische sport.

 “Bij het verlaten van het servicepark ging het mis” zegt Patrick Snijers. “Ik had amper 300 meter gereden toen een aandrijfas het begaf. Nadat het euvel hersteld was zijn we toch nog vertrokken. In de eerste twee ritten reden we telkens de 7e tijd. Zonder echt aan te vallen reden we behoorlijke tijden. In tegenstelling tot de test afgelopen donderdag voelde de wagen wel anders aan. Het enige verschil met toen was dat we nu met de nieuwste Michelins reden. In al de jaren dat er met de Porsche wordt deelgenomen aan rally’s is dit nooit gebeurd. En nu breek ik twee assen op goed 50 km. Het ligt niet aan de wagen, het ligt zeker ook niet aan het BMA team en het ligt wellicht ook niet aan de banden.  Ik wil niemand de zwarte piet toeschuiven. Dit is gewoon brute pech. We moeten dit wel goed onderzoeken en daar dan de nodige lessen uit trekken om dit naar de toekomst toe te vermijden. Uiteraard ben ik ontgoocheld. De wagen was goed, het parcours was kurkdroog. Het top 5 behoorde zeker tot de mogelijkheden.”

BRC
RT2

 Afspraak over twee weken in Spa voor de volgende wedstrijd van het BK rally.

RallyTime animated
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X