Foto Lorenz Deschuyttere

Met de Rally van Haspengouw staat de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2018 voor de deur. De titelverdediger heeft zijn Skoda Fabia R5 in een nieuw kleedje gestoken en zelf ging hij in het Hoge Noorden zijn reflexen aanscherpen om helemaal klaar te zijn voor de strijd met de andere titelkandidaten, te beginnen met Kris Princen en Cédric Cherain.
Tijdens de presentatie van de nieuwe kleuren op de Godrive Skoda, kwam Vincent Verschueren nog even terug op zijn succesvolle campagne van 2017. Een uitzonderlijk seizoen.

“We hebben in totaal 12 wedstrijden gereden en we stonden telkens op het podium als we de finish haalden. Ons team heeft prachtig werk geleverd, want ik moest maar één keer opgeven, in de Sezoensrally waar we op een grote steen reden in een koord,” benadrukte Vincent het teamwerk van GoDrive, het team van Gaby Goudezeune.

Na de eerste overwinning in Tielt, was Vincent vastberaden om ook de Belgische titel te veroveren.

RT1
BRC

“Die eerste overwinning heeft wel wat met Vincent gedaan. Voor de TAC Rally waren we er al een paar keer dichtbij geweest, maar nu lukte het. Het vertrouwen kreeg een boost,” vertelde Veronique Hostens, die ook dit seizoen weer de nota’s zal lezen voor Vincent Verschueren.

Na het veroveren van zijn titel werd Vincent Verschueren door Skoda Motorsport gehuldigd op de prijsuitreiking waar ook WRC-2 Wereldkampioen Pontus Tidemand werd gevierd. Een mooi eerbetoon. Ook in 2018 zullen Vincent en Veronique hun kans gaan in het Jobfixers Belgian Rally Championship met een Skoda Fabia R5.

“We hebben de auto een andere decoratie gegeven. Het ontwerp heb ik zelf gemaakt. Het matzwart van de motorkap werd verder uitgebreid, met de typerende rode en groene kleuren als highlights. Natuurlijk blijf ik ervan overtuigd dat de Skoda de meest competitieve R5 is voor het Belgisch kampioenschap. Maar, het niveau zal dit jaar ongetwijfeld weer erg hoog liggen, want ook Kris Princen en Cédric Cherain starten met een Skoda. Zij gaan ook hard gaan, net als Robin Maes, die samen met mij een rallystage ging volgen in Lapland.”

Vorige week volgde Vincent een rallystage bij Armin Schwarz in de sneeuw in Lapland.

“Het zal erg koud zijn dit weekend in Landen, maar sneeuw wordt er niet verwacht. Toch is die training op sneeuw heel nuttig geweest, want we hebben gewerkt aan de finesses om met het beste te halen uit een 4×4. Het is altijd goed om die technieken nog eens op te frissen,” aldus Vincent Verschueren, die opnieuw met #46 zal rijden in het kampioenschap. “Het was natuurlijk verleidelijk om te rijden met #1, want dat is een eer die enkel voorbehouden is voor de kampioen, maar ik heb vorig jaar met #46 een prachtig seizoen gehad.”

Afspraak zaterdag 24 februari met Vincent Verschueren en Veronique Hostens in de Rally van Haspengouw.

BRC
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X