Gestreden tot de laatste meter en eervol 2de geworden in het VAS kampioenschap. Dat is de conclusie van Bram Fonteyne na een fantastisch rallyseizoen. Na zijn overwinning in de Rally van Zuid-Limburg had Bram amper een paar puntjes voorsprong op zijn dichtste achtervolger Danny Kerckhof. Beide heren moesten dus nog vol aan de bak in de 6 Uren van Kortrijk.

“Op de showproef in Moeskroen ben ik te heftig van start gegaan en ben ik doorgeschoven op een tallu, zonder erg, maar wel een schuiver die me zo’n 15-tal seconden kostte. Dat is nu het nadeel aan een rondkoers, je hebt meer te verliezen dan te winnen. We reden het servicepark binnen op een 9de plaats bij de historics.

Met deze schuiver in ons achterhoofd ben ik misschien te voorzichtig van start gegaan op zondagmorgen. Anderzijds lag het parcours er heel vettig en verraderlijk bij en was ik van het principe, beter een seconde te vroeg remmen dan eentje te laat. Naarmate de wedstrijd vorderde hebben we nog enkele goede tijden weten neer te zetten en in de laatste boucles hebben we nog alles op alles gezet,” aldus Bram

RT2
KAMV

Bram heeft er alles aan gedaan om alsnog aanspraak te maken op een nieuwe VAS historic titel. Na zaterdagavond leek deze titel ver weg, maar na enkele goede tijden wist Bram terug te komen naar een 5de plaats in het historic klassement. In de voorlaatste proef van de dag sprong Steven Maes alsnog over Bram en moest hij vrede nemen met een 6de plaats. Bram werd eervol 2de in het VAS historic kampioenschap, na een strijd tot de laatste meter met Danny Kerckhof.

“We hebben gestreden met de middelen die we hebben. In het begin van het seizoen was het niet onze doelstelling om onze titel te verlengen maar naarmate het kampioenschap vorderde en zagen dat we er op een bepaald moment heel goed voor stonden, zijn we uiteraard blijven strijden tot de laatste meter, om onze titel alsnog te verlengen. Maar het mocht niet zijn. Ontgoocheld? Neen, niet echt, het was een prachtig kampioenschap en een leuke strijd met Danny Kerckhof.

In mijn achterhoofd wist ik dat het heel moeilijk zou worden hier in Kortrijk. Kortrijk is niet echt mijn ding. Het is een fantastische wedstrijd, met een prachtig deelnemersveld en een heel goede organisatie. Het feit dat je hier op heel weinig plaatsen kan couperen en het moeilijk is voor mij om de juiste lijnen te rijden hebben mij flink wat seconden gekost. Op kp Tombroek kwam ik dan weer power te kort om dicht bij de concurrenten te blijven. Het is wat het is en ik ben super tevreden over mijn seizoen.

De overwinning in Limburg was het hoogtepunt van ons seizoen. Het team die achter FB Motorsport staat heeft een heel seizoen lang gezorgd dat de Volvo in elke omstandigheid in topconditie aan de start verscheen. Waarvoor dank. Ook dank ik Danny voor de strijd die werd gevoerd op het parcours en wil ik hem feliciteren met zijn titel in het VAS historic kampioenschap. Ook Glenn Rogiers heeft zijn steek gestaan en mee gezorgd voor een schitterend rallyseizoen,” aldus Bram

Bram sloot de 6 Uren van Kortrijk af op een knappe 28ste plaats in het algemeen klassement. Wetende dat er bijna 160 deelnemers aan de start stonden en er maar 96 teams de finish haalden, mag Bram terugblikken op een geslaagde wedstrijd.

Komend weekend kan je terecht in het cultureel centrum van Dikkebus voor het eetfestijn van FB Motorsport. Iedereen die interesse heeft om warme beenhesp te komen eten is van harte welkom op zaterdag 2 december vanaf 19u of op zondag 3 december vanaf 12u. Kaarten zijn te verkrijgen via Bram Fonteyne. Meer info over dit eetfestijn kan u via deze link terug vinden.

“Na het eetfestijn steken we als team de koppen bij elkaar en krijgt de Volvo een grondige check up. Er zijn steeds werkpunten aan een rallywagen en we gaan samen kijken wat er nog verbeterd kan worden.

Wat 2018 zal brengen is op dit moment nog niet helemaal duidelijk, na het eetfestijn gaan we de balans opmaken en kijken wat de mogelijkheden zijn. Later brengen wij iedereen op de hoogte wat onze plannen zullen zijn,” aldus Bram

RT1
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X