De 6 Uren van Kortrijk is de laatste, maar ook een van de belangrijkste afspraken op de kalender van Didier Duquesne. Het is immers de thuisrally van hoofdsponsor Konvert. De piloot uit Aalbeke die de editie van 2014 won, is met de Ford Fiesta WRC ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege. 

“Deze namiddag gaan we nog een laatste test doen met de Ford Fiesta WRC maar het vertrouwen is groot. We reden dit jaar al drie wedstrijden met een Fiesta en ik heb een goed gevoel in de wagen,” opent de zuivelhandelaar. “Ik heb vertrouwen maar ik weet dat de concurrentie stevig is, Andy Lefevere lijkt mij de te kloppen man…”

Vorig jaar reed Didier Duquesne hier in Kortrijk ook met deze Ford Fiesta WRC. Door een kleine schuiver ontsnapte hem toen de eindoverwinning.

BRC
RT2

“Die proef in Moeskroen is heel leuk, maar er is meer te verliezen dan te winnen, en ik kan het weten,” lacht Didier. “Vorig jaar hebben we de laatste proeven ons eens rechtgezet en het potentieel van deze wagen ten volle benut. Dit samen met de ervaring van het afgelopen seizoen geeft me vertrouwen. Ik denk dat we er wel klaar voor zijn.”

 “Voor Konvert is het natuurlijk een eer om met Didier Duquesne een ex-wannaar van deze rally in ons team te hebben,” bevestigt Konvert. “Kortrijk is de thuisbasis van Konvert en voor ons is het belangrijk om op dit evenement niet te ontbreken.”

 De Ford Fiesta WRC van Didier Duquesne en François Geerlandt kreeg startnummer 1 mee.

RT1
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X