De 6 Uren van Kortrijk is de laatste, maar ook een van de belangrijkste afspraken op de kalender van Didier Duquesne. Het is immers de thuisrally van hoofdsponsor Konvert. De piloot uit Aalbeke die de editie van 2014 won, is met de Ford Fiesta WRC ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege. 

“Deze namiddag gaan we nog een laatste test doen met de Ford Fiesta WRC maar het vertrouwen is groot. We reden dit jaar al drie wedstrijden met een Fiesta en ik heb een goed gevoel in de wagen,” opent de zuivelhandelaar. “Ik heb vertrouwen maar ik weet dat de concurrentie stevig is, Andy Lefevere lijkt mij de te kloppen man…”

Vorig jaar reed Didier Duquesne hier in Kortrijk ook met deze Ford Fiesta WRC. Door een kleine schuiver ontsnapte hem toen de eindoverwinning.

RallyTime animated
RT2

“Die proef in Moeskroen is heel leuk, maar er is meer te verliezen dan te winnen, en ik kan het weten,” lacht Didier. “Vorig jaar hebben we de laatste proeven ons eens rechtgezet en het potentieel van deze wagen ten volle benut. Dit samen met de ervaring van het afgelopen seizoen geeft me vertrouwen. Ik denk dat we er wel klaar voor zijn.”

 “Voor Konvert is het natuurlijk een eer om met Didier Duquesne een ex-wannaar van deze rally in ons team te hebben,” bevestigt Konvert. “Kortrijk is de thuisbasis van Konvert en voor ons is het belangrijk om op dit evenement niet te ontbreken.”

 De Ford Fiesta WRC van Didier Duquesne en François Geerlandt kreeg startnummer 1 mee.

RallyTime animated
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X