De 6 Uren van Kortrijk is de laatste, maar ook een van de belangrijkste afspraken op de kalender van Didier Duquesne. Het is immers de thuisrally van hoofdsponsor Konvert. De piloot uit Aalbeke die de editie van 2014 won, is met de Ford Fiesta WRC ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege. 

“Deze namiddag gaan we nog een laatste test doen met de Ford Fiesta WRC maar het vertrouwen is groot. We reden dit jaar al drie wedstrijden met een Fiesta en ik heb een goed gevoel in de wagen,” opent de zuivelhandelaar. “Ik heb vertrouwen maar ik weet dat de concurrentie stevig is, Andy Lefevere lijkt mij de te kloppen man…”

Vorig jaar reed Didier Duquesne hier in Kortrijk ook met deze Ford Fiesta WRC. Door een kleine schuiver ontsnapte hem toen de eindoverwinning.

Stannic
Stannic_animatie

“Die proef in Moeskroen is heel leuk, maar er is meer te verliezen dan te winnen, en ik kan het weten,” lacht Didier. “Vorig jaar hebben we de laatste proeven ons eens rechtgezet en het potentieel van deze wagen ten volle benut. Dit samen met de ervaring van het afgelopen seizoen geeft me vertrouwen. Ik denk dat we er wel klaar voor zijn.”

 “Voor Konvert is het natuurlijk een eer om met Didier Duquesne een ex-wannaar van deze rally in ons team te hebben,” bevestigt Konvert. “Kortrijk is de thuisbasis van Konvert en voor ons is het belangrijk om op dit evenement niet te ontbreken.”

 De Ford Fiesta WRC van Didier Duquesne en François Geerlandt kreeg startnummer 1 mee.

Stannic
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X