Donderdagavond werd in Cocktailbar Stradivarius, naar aanleiding van de 6 Uren van Kortrijk, het team en de wagen van Mathias Colman en Mathieu Vynckier voorgesteld. Rally-Time.be was erbij.

“De laatste keer dat ik rally gereden heb, dateert van Ieper 2016,” opent Mathias. “We hebben dus al langer dan een jaar geen rally meer gereden. Wel heb ik van een andere discipline geproefd. Ik heb het Belgisch kampioenschap karting 2 takt betwist en daar ben ik kampioen geworden. Maar eenmaal van de rallymicrobe geproefd, raak je er niet van af.  Daarmee rijden we dit jaar de 6 Uren van Kortrijk, meteen ook onze thuisrally.”

“We wilden graag met een wagen strijden die performanter is dan de C2 R2 Max waarmee ik in Ieper reed. Ik wilde graag in dezelfde klasse en met ongeveer hetzelfde budget rijden. De C2 was een heel goeie wagen om mee te rijden maar komt vandaag toch wel tekort tegenover de nieuwere wagens met de nieuwere evoluties. Vandaar dat ons oog viel op de Ford Fiesta R2T. Deze wagen vraagt natuurlijk een andere aanpak. Tot op heden had ik nog nooit met een turbomotor gereden. We hebben reeds een korte testsessie achter de rug en deze is positief bevallen. In het begin was het even wennen, maar na enige tijd voelde ik vertrouwen. Alles is anders, van chassis tot motor, stuurinrichting evenals het schakelen waar we veel sneller kunnen schakelen in lagere toeren.

RallyTime animated
RT1

Over hun verwachtingen zijn beide heren duidelijk.

“We hopen natuurlijk zoals iedereen op droog weer zodat we ons leerproces in droge omstandigheden kunnen verder zetten. De eerste ronde zal wat aanpassing vragen maar we hopen toch mee te strijden, zonder mechanisch pech, in de klasse 3F. En als de tijden volgen durven we gaan voor winst in onze klasse.”

Verder wilden Mathias en Mathieu hun sponsors bedanken zijnde: Plastiservice Group, Kantoor Delaere, Garage Dumont,  Agence Vermeersch, Quartier Consult, REX Vanwymelbeke, Kaboom, Vangeersdaele Bjorn, Huis Christophe Demeyer, Interieur Santens, Coktailbar Stradivarius, VMH Sanitair, Mavito BVBA, MC Schoorsteenvegers, FamiFlora en Traiteur Neerhof

 

VAS
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X