Donderdagavond werd in Cocktailbar Stradivarius, naar aanleiding van de 6 Uren van Kortrijk, het team en de wagen van Mathias Colman en Mathieu Vynckier voorgesteld. Rally-Time.be was erbij.

“De laatste keer dat ik rally gereden heb, dateert van Ieper 2016,” opent Mathias. “We hebben dus al langer dan een jaar geen rally meer gereden. Wel heb ik van een andere discipline geproefd. Ik heb het Belgisch kampioenschap karting 2 takt betwist en daar ben ik kampioen geworden. Maar eenmaal van de rallymicrobe geproefd, raak je er niet van af.  Daarmee rijden we dit jaar de 6 Uren van Kortrijk, meteen ook onze thuisrally.”

“We wilden graag met een wagen strijden die performanter is dan de C2 R2 Max waarmee ik in Ieper reed. Ik wilde graag in dezelfde klasse en met ongeveer hetzelfde budget rijden. De C2 was een heel goeie wagen om mee te rijden maar komt vandaag toch wel tekort tegenover de nieuwere wagens met de nieuwere evoluties. Vandaar dat ons oog viel op de Ford Fiesta R2T. Deze wagen vraagt natuurlijk een andere aanpak. Tot op heden had ik nog nooit met een turbomotor gereden. We hebben reeds een korte testsessie achter de rug en deze is positief bevallen. In het begin was het even wennen, maar na enige tijd voelde ik vertrouwen. Alles is anders, van chassis tot motor, stuurinrichting evenals het schakelen waar we veel sneller kunnen schakelen in lagere toeren.

KAMV
BRC

Over hun verwachtingen zijn beide heren duidelijk.

“We hopen natuurlijk zoals iedereen op droog weer zodat we ons leerproces in droge omstandigheden kunnen verder zetten. De eerste ronde zal wat aanpassing vragen maar we hopen toch mee te strijden, zonder mechanisch pech, in de klasse 3F. En als de tijden volgen durven we gaan voor winst in onze klasse.”

Verder wilden Mathias en Mathieu hun sponsors bedanken zijnde: Plastiservice Group, Kantoor Delaere, Garage Dumont,  Agence Vermeersch, Quartier Consult, REX Vanwymelbeke, Kaboom, Vangeersdaele Bjorn, Huis Christophe Demeyer, Interieur Santens, Coktailbar Stradivarius, VMH Sanitair, Mavito BVBA, MC Schoorsteenvegers, FamiFlora en Traiteur Neerhof

 

RallyTime animated
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X