Met de Rally van Zuid-Limburg komt er voor veel teams een einde aan het rallyseizoen. Ook zo voor het CSL Motorsport team dat mee het podium op mocht in de klasse 3 G. Een resultaat waar Luc Schoenmakers en co Eddy Verdrengh best tevreden mee zijn. Eddy Verdrengh bezorgde ons onderstaand wedstrijdverslag.

“Ons seizoen zit er op,” vertelt Eddy. “Na een hele dag vechten tegen de modder en de regen, een hele dag zoeken naar tractie om de wagen op de baan te houden, kan je wel zeggen dat we een mooi resultaat behaald hebben.”

“Na de eerste drie KP’s stonden we versteld tweede in de klasse en 19de algemeen. Door een kapot ventiel moesten we echter onze bandenkeuze herzien. De volgende lus reden we dan ook op oudere banden. We voelden onmiddellijk dat de grip een heel stuk minder was. En dat was duidelijk te merken in het klassement waar we in de klasse van de tweede naar de vijfde plaats zakten en naar de 22ste plaats algemeen.”

BRC
KAMV

“Tijdens de 3de ronde konden pikte we terug een plaatsje in de klasse. Zo stonden we op een vierde plaats in de klasse en 25ste algemeen voor de aanvang van de avondproeven. Het was voor mij als co-piloot meer dan 15 jaar geleden dat we nog in het donker reden en ik was er toch wel niet gerust op. Daarom spraken we af om met gevoel te starten en indien er echt geen grip was om het tempo omlaag te halen.”

“Met achteraan winterbanden gaan we de donkere proeven in met een dikke halve minuut achterstand op Vrolix met de Yaris Kit car. Voor de start van de laatste proef in Gelmen werd ons gebriefd dat we tot op 7 seconden genaderd waren van een podiumplaats in de klasse G. Het lukt ons om 35 sec sneller af te klokken dan Vrolix. Het podium was binnen. Een mooi resultaat met 17 wagens, waarvan het merendeel voorwielaangedreven,  aan de start in onze klasse. We zijn dan ook fier en blij het seizoen 2017 zo te kunnen afsluiten. Bij deze willen we alle supporters bedanken en hopelijk tot in 2018,” aldus Eddy.

RT2
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X