Dams en Sterken in de Short Rally van Kasterlee

Na 15 jaren haalde Erik Dams dit jaar zijn rallypak van onder het stof. Zo stond hij begin dit jaar, samen met neef Steve Dams, aan de start van het criterium in de Rally van Haspengouw. Het seizoen afsluiten doet hij in dezelfde regio met zijn thuisrally, de Rally van Zuid-Limburg.

Tijdens zijn afwezigheid op de rallyscene was Erik druk met de preparatie van een Toyota Celica RA40 (1981). “Een jaar werk,” dachten we. “Het project werd zwaar onderschat. Het zijn een paar jaren meer geworden met heel veel R&D”.

Afgelopen jaar sloeg Erik de handen in elkaar met Dirk Ceyssens, toch wel één van de Limburgse Toyota-mannen in hart en nieren. Nadat Dirk terug in het bezit kwam van ‘zijn’ Toyota Corolla GT AE86 werd besloten om “De Max Racing” hiermee van start te laten gaan in Haspengouw.

RT2
Stannic

En zo kon Erik, na een lange afwezigheid, voor de eerste keer van een achterwiel aangedreven wagen proeven. Ook in de Short Rally van Kasterlee werd er gestart. Hier nam Yannic Sterken de nota’s voor zijn rekening. Door technische problemen verloor het duo 7 minuten. Toen deze van de baan waren, reed het duo mee bovenaan in hun klasse. Ze waren alvast in Kasterlee alvast bij de smaakmakers.

Aanstaande zondag start het duo Dams-Dams in het natte Zuid-Limburg, hun thuiswedstrijd, met het nummer 43 op de deuren. Ook hier hopen ze het publiek te vermaken met het nodige schuifwerk.

Daarna gaat het richting 2018. De plannen beginnen stilaan vorm te krijgen. Zo zal je het team in Haspengouw aan het werk zien met de gehuurde BMW Compact M3 van 4CC Solutions.

RallyTime animated
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X