Dams en Sterken in de Short Rally van Kasterlee

Na 15 jaren haalde Erik Dams dit jaar zijn rallypak van onder het stof. Zo stond hij begin dit jaar, samen met neef Steve Dams, aan de start van het criterium in de Rally van Haspengouw. Het seizoen afsluiten doet hij in dezelfde regio met zijn thuisrally, de Rally van Zuid-Limburg.

Tijdens zijn afwezigheid op de rallyscene was Erik druk met de preparatie van een Toyota Celica RA40 (1981). “Een jaar werk,” dachten we. “Het project werd zwaar onderschat. Het zijn een paar jaren meer geworden met heel veel R&D”.

63ste OVV
RT2

Afgelopen jaar sloeg Erik de handen in elkaar met Dirk Ceyssens, toch wel één van de Limburgse Toyota-mannen in hart en nieren. Nadat Dirk terug in het bezit kwam van ‘zijn’ Toyota Corolla GT AE86 werd besloten om “De Max Racing” hiermee van start te laten gaan in Haspengouw.

En zo kon Erik, na een lange afwezigheid, voor de eerste keer van een achterwiel aangedreven wagen proeven. Ook in de Short Rally van Kasterlee werd er gestart. Hier nam Yannic Sterken de nota’s voor zijn rekening. Door technische problemen verloor het duo 7 minuten. Toen deze van de baan waren, reed het duo mee bovenaan in hun klasse. Ze waren alvast in Kasterlee alvast bij de smaakmakers.

Aanstaande zondag start het duo Dams-Dams in het natte Zuid-Limburg, hun thuiswedstrijd, met het nummer 43 op de deuren. Ook hier hopen ze het publiek te vermaken met het nodige schuifwerk.

Daarna gaat het richting 2018. De plannen beginnen stilaan vorm te krijgen. Zo zal je het team in Haspengouw aan het werk zien met de gehuurde BMW Compact M3 van 4CC Solutions.

BRC
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X