Halfweg het seizoen leek het Junior BRC helemaal in de plooi te liggen, maar niets blijkt minder waar. Nadat Guillaume de Mevius de eerste helft van het seizoen domineerde, met zeges in Haspengouw, de Wallonie, de Sezoensrally en Ieper, kwam de rijder van het RACB National Team niet meer in actie in het Junior BRC. Ook in de Condroz Rally kiest hij voor een ander type wagen, meer bepaald de Peugeot 208 T16 R5. Begrijpelijk, maar mathematisch geeft hij hierdoor Sébastien Bedoret wel nog een kans om zich tot Junior-kampioen te kronen. Na een kleine correctie van de toegekende punten, wegens neutralisaties in de loop van het seizoen waardoor geen bonuspunten te verdienen zijn op die betreffende proef, kan de 22-jarige Bedoret in Hoei alsnog een gooi doen naar de Junior-titel.

De opdracht is echter verre van eenvoudig. Er staan 18 KP’s op het menu en Bedoret moet 14 snelste tijden rijden. Veel mag er dus niet mis gaan, want ook een neutralisatie of het annuleren van een proef kan nefast zijn voor zijn titelkansen…

Bij afwezigheid van Jelle Vermeire en Romain Delhez, kan Pierre Vauterin nog een goede zaak doen. De Peugeot-rijder kan met een goed resultaat van de 5de naar de 3de plaats springen. Amaury Molle waagt eveneens zijn kans met een Peugeot 208 R2, terwijl Thibaud Mazuin trouw blijft aan zijn Skoda. Tobias Brüls en Valentin Vertommen kiezen voor een Ford Fiesta R2T.

Buiten het Belgische Junior BRC kijken we ook uit naar de chrono’s van Jenna McCann, de jongedame die in Ierland de Junior-titel veroverde met haar Ford Fiesta R2.

BRC
RT1

 

BRC
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X