Cravillon aan het werk met de Clio in de CLio 2 Rally Challenge

Het zag er even anders uit na de opgave in de JMC Rallye Hautes Fagnes. Maar de vertwijfeling van toen heeft opnieuw plaats gemaakt voor enthousiasme. Laurent Cravillion rijdt dit jaar zijn vijfde opeenvolgende Rallye du Condroz. Niet met de ondertussen vertrouwde Renault Clio, wel met een Peugeot 208 R2.

“Na de JMC Rallye Hautes Fagnes leek het erop dat ons seizoen voorbij was,” begint Laurent. “De teleurstelling was groot na onze opgave. Mijn ambitie om onze vijfde opeenvolgende Condroz te rijden, was toen ver weg. Vooraleer nog een rally te rijden, moest onze Clio betrouwbaarder worden. De meningen over hoe dit moest gebeuren, waren verdeeld. Daarom gaf ik mezelf wat tijd om te beslissen hoe het verder moest.”

Ondertussen is er blijkbaar veel gebeurd. Je komt wel degelijk aan de start van de Rallye du Condroz.

RallyTime animated
RT2

“Inderdaad. Ik heb me ingeschreven voor de Condroz. Niet met de Renault Clio waarmee ik de laatste edities reed. Wel met de Peugeot 208 R2 van Steve Fernandes,” klinkt het enthousiast. “Eric De Bolle zal plaatsnemen in het rechterzitje. We gaan proberen om er maximaal van te genieten. Aankomen is de boodschap en als het kan enkele goede tijden neerzetten. Maar natuurlijk moeten we eerst de wagen leren kennen. We zullen wel zien. Een ding is zeker, het plezier primeert.”

“Ik dank hierbij Steve Fernandes voor het voorstel. MGC menuiserie et l’aménagement voor hun steun. Zonder hen was dit onmogelijk,” besluit Laurent.

RT1
RT2
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X