Een beetje onvoorzien werkten Pedro Samaey en Laure Poissonnier een campagne af in het BRC Criterium. Een campagne met mooie resultaten. Daarnaast stond het team dit jaar ook aan de start van de Ypres Rally. Als je dan tot slot ook nog kan starten in de Condrozrally, dan kan je stellen dat je een mooi seizoen achter de rug hebt. Naar aanleiding van hun deelname in de Condroz hadden we volgend gesprek met Pedro en Laure.

Jullie kozen dit jaar voor een campagne in het BRC Criterium. Een campagne die eigenlijk niet op de planning stond.

“Inderdaad, dat klopt. Maar in onze eerste wedstrijd in Tielt pakten we met de zege in onze klasse een maximum aan punten. Na de TAC Rally stonden we in onze klasse dan ook op gelijke hoogte met onze concurrent Valepin Laurent.”

RallyTime animated
BRC

“In het criterium in de Omloop van Vlaanderen, een wedstrijd die op de planning stond, behaalden we opnieuw de klasse zege met de bijbehorende punten. We eindigden er trouwens op een mooie 7de plaats algemeen. Door dit zeer goede resultaat besloten we om verder te gaan in het criterium en hebben we de East Belgian Rally toegevoegd aan onze planning.”

“De East Belgian Rally werd een zeer leerrijke ervaring voor ons beiden. Het was meteen ook één van de moeilijkste wedstrijden die we beiden ooit gereden hebben. Ons doel, de wagen zonder foutjes aan de finish brengen, was al een opgave op zich.”

“Door een zeer goede verstandhouding tussen ons beiden,  konden we steeds een goed resultaat neerzetten. We kunnen dan ook met een grote glimlach terugblikken op ons avontuur in het BRC Criterium.”

Uiteindelijk starten jullie dit jaar ook nog de in de Condroz. Is dit de kers op een geslaagd seizoen?

“De Condroz is een rally die al lang op mijn verlanglijstje stond. Toch was het niet de bedoeling om er dit jaar aan de start te komen,” licht Pedro toe. “De East Belgian Rally was echter een goede training en voorbereiding op de Condroz. Na ons geslaagd avontuur daar, wilden we graag aan een wedstrijd met een gelijkaardig parkoers deelnemen. Mijn co-pilote Laure Poissonnier sprak reeds eerder over deelname aan de Condroz. We hebben dan in overleg met onze trouwe sponsor, FEYS – PATTYN, beslist om ons in te schrijven voor de Condroz.”

“De Condroz is voor ons een droom die uitkomt,” aldus Laure. “Het is een uitdaging die we willen aangaan. Niet ten opzichte van onze concurrenten, mede piloten en co-piloten. We rijden de Condroz als uitdaging voor onszelf.”

Met welk gevoel trekken jullie richting Hoei? Wat zijn jullie verwachtingen?

“Hierin willen we realistisch blijven. Het is de eerste keer dat we deelnemen aan de Condroz en we hebben dan ook geen al te hoge verwachtingen. Ons amuseren en de finish halen, dat is het voornaamste. En wie weet met een beetje geluk een goed resultaat neer zetten,” vertelt Pedro.

“We vertrekken alvast met een trots gevoel richting Hoei. Als je bekijkt hoeveel wedstrijden wij nog maar samen hebben gereden. Dan kunnen en mogen we toch wel zeggen dat we trots zijn op onze nationale titel in RC3 criterium. De Condroz kan alleen maar een meerwaarde geven aan onze verdere samenwerking als team. We zullen er veel leren op elk gebied en het gaat ons als team alleen nog maar sterker maken,” besluit Laure gemotiveerd.

BRC
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X