Elien Verhaeghe in het co-zitje naast Laurens Van Onacker

Je moet het maar doen. Als pilote je debuut maken in de Rallye van Mettet en de wagen zonder kleerscheuren aan de eindmeet brengen. Zeker en vast omdat de Rallye van Mettet niet bepaald een makkelijke rally is. Elien Verhaeghe slaagde met brio en blikt dan ook tevreden terug op haar rallyseizoen 2017. Een seizoen waarin ze ook zeven maal in het rechterzitje zat.

“Na mijn debuut als co-pilote in 2016 had ik de microbe te pakken,” vertelt Elien. “We zijn dan ook aan het nieuwe seizoen begonnen met heel wat plannen. Wanneer ik nu achteruit kijk, is het een heel mooi jaar geworden. Een jaar waarin ik heel veel bijleerde. Een jaar waarin ik nieuwe mensen leerde kennen en ook nieuwe uitdagingen aanging.”

“In totaal startte ik zeven maal als co-pilote en dit aan de zijde van verschillende piloten. En in Mettet reed ik ook zelf mijn eerste rally als pilote. Wanneer ik terugkijk op 2017, dan zijn er drie absolute hoogtepunten.”

VAS
RallyTime animated

“Een eerste was de Rally van Wervik. In mijn thuiswedstrijd kwam ik onverwacht aan de start aan de zijde van Kenneth Geldhof. Door wat er in 2009 gebeurde, was het voor mij een enorm zware wedstrijd. Maar daartegenover stond dat het een heel mooi eerbetoon was aan mijn mama.”

“De Rallysprint van Oudenaarde is het tweede hoogtepunt. In deze rally reed ik voor het eerst samen met mijn vriend Laurens Van Onacker. Na vier jaar niet meer gereden te hebben, maakte hij er zijn debuut met de Mitsubishi Evo VIII. Samen hebben we deze rally tot zeer goed einde gebracht. Het klikte enorm goed in de wagen. Samen probeerden we er ook een nieuw notasysteem uit waardoor ik alweer een ervaring rijker was.”

“En het derde hoogtepunt is mijn debuut als pilote in de Rallye van Mettet. Door te debuteren in Mettet koos ik niet meteen voor de makkelijkste rally. Ik kreeg er een moeilijk, vettig en glad parcours voorgeschoteld. Vijftien KP’s goed voor in totaal 138 km. De regen was er ook van de partij en tot slot moest ik ook in het donker rijden. Natuurlijk was het eventjes wennen om nu zelf het stuur in handen te hebben. KP per KP hebben we opgebouwd. Marge was er zeker nog, maar ik ben enorm trots dat ik geen enkele fout maakte op dit toch wel moeilijke parcours. Ik wou absoluut de finish halen en dat is mij gelukt. Het is me gelukt dankzij de hulp van mijn co-piloot Jochen Vandersarren. Hij heeft mij perfect geholpen met de nota’s en was zeer goed voorbereid. Hij had het nodige geduld, bleef altijd kalm en heeft mij bijgestuurd waar nodig was. Kortom een betere co had ik niet kunnen kiezen voor mijn eerste wedstrijd.”

“Met de Rallye van Mettet is mijn seizoen 2017 afgelopen. De plannen voor 2018 zijn nog niet gemaakt maar ik kan je wel al zeggen dat we er een leuk rallyjaar van gaan maken. Je zal me sowieso opnieuw aan het werk zien als pilote en co-pilote. Tot slot wil ik graag iedereen nog eens bedanken voor dit fantastische rallyjaar. Tot volgend jaar,” besluit Elien Verhaeghe.

KAMV
RT2
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X